Hirdetés

Két Surface-szel megy a két kijelző felé a Microsoft

A Surface Duo és Neo még nem elérhető, de jól mutatja a vállalat jövőképét.

A Microsoft a hajlítható, illetve két kijelzőt tartalmazó mobil megoldásokhoz nem csak operációs rendszert tervez, hanem konkrét hardverekkel is utat szeretne mutatni a piac számára. Ezt egyelőre két eszközzel tennék meg, amelyek a Surface Duo és Neo nevet viselik. Sajnos egyik sincs kész, viszont később megjelennek majd, tehát létező fejlesztésekről van szó, amelyekből jelenleg prototípusok léteznek.

A Surface Duo nevű két darab 5,6 hüvelykes kijelzővel rendelkező, 360 fokban kihajtható telefon érkezik leghamarabb. Ez 180 fokban kinyitva egy 8,3 hüvelykes tabletté változik át, de számos felhasználási lehetőséget kínál a nyitás mértékétől függően. Az okostelefonon belül egy Qualcomm Snapdragon 855-ös SoC dolgozik, az operációs rendszer szerepét pedig meglepetésre egy Android 9 (Pie) látja el. A rendszert azért a Microsoft módosította a saját igényei szerint, de az alapokat tekintve egyértelműen Androidról van szó.

A Surface Neo már méretben nagyobb lesz, hiszen két darab 9 hüvelykes kijelzőt használ, de ugyanúgy kihajtható 360 fokban, ahogy a Duo. Belül viszont egy Intel Lakefield kódnevű fejlesztés dolgozik, az operációs rendszer szerepét pedig az új Windows 10X látja majd el.

A Surface Duo és Neo is egy év múlva érkezik, tehát még előrendelni sem lehet őket, és így az is érthető, hogy a pontosan specifikációkat miért nem árulta el a Microsoft.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés