Hirdetés

Két RX 5600 XT változat is érkezik az ASUS-tól

A két új kártya a TUF és ROG Strix szériákat erősíti és mindkét modell emelt órajeleket és háromventilátoros hűtést kapott.

A napokban több gyártótól is várható hivatalos bejelentés új AMD Radeon RX 5600 XT modelljeikkel kapcsolatban, melyek többsége boost órajel tekintetében valószínűleg eltér az AMD által a CES-en hangoztatott 1560 MHz-es értéktől. Igaz ez az ASUS-ra is, aki a ROG Strix Radeon RX 5600 XT O6G és a TUF Gaming X3 Radeon RX 5600 XT EVO személyében rögtön két versenyzőt is leleplezett.

[+]

Az újdonságok egyaránt negyedik generációs PCIe csatolóval és 6 gigabájtnyi, 12 Gbps órajelű grafikus memóriával lettek ellátva, de a közös tulajdonságok sorát gyarapítja a fém backplate és az ugyan eltérő mennyiségű, de ASUS Aura Sync-kompatibilis RGB LED-ek megléte. Mindkét kártya 1770 MHz-es boost órajellel rendelkezik, BIOS-ból pedig kettőt is kapunk, ezzel lehetővé téve a nagyobb teljesítményű és a halkabb hűtésű módok közti váltást.


[+]

Az eszközök hűtéséről három-három Axial-Tech ventilátor gondoskodik, melyek a ROG Strix változat esetében csak 45 C-os hőmérséklet felett kapcsolnak be, így átlagos géphasználat, vagy alacsonyabb energiaigényű játékok futtatása során biztosan nem ez a videokártya lesz konfigurációnk leghangosabb komponense. Kimenetekből a már megszokott módon egy HDMI és három DisplayPort sorakozik az oldallapon, míg a tápellátáshoz a ROG Strix Radeon RX 5600 XT O6G-nél egy 8 és egy 6 tűs, kollégájához pedig csupán egy 8 tűs tápcsatlakozó szükséges.


[+]

A kártyákhoz még csak egy hivatalos termékoldal tartozik, ahol a specifikációk kaptak helyet, így az árazással és a piacra kerülés pontos dátumával kapcsolatos információk egyelőre nem ismertek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés