Hirdetés

Két napig használható, önmegsemmisítő DVD filmek

A Mission Impossible-ból ismert technika napjainkra valósággá vált. A kétnapos határidő lejárta után a speciális DVD-lemezt többé már nem használhatjuk majd. Az új termék máris felkeltette a filmipar érdeklődését, mivel a filmkölcsönző cégek ilyen korongokon adhatnák a filmeket, amelyeket utána a határidő lejárta után lehetetlen lenne újra felhasználni.

A Flexplay DVD-t leginkább a lemez alján lévő adatoldal piros színéről lehet felismerni. Ez a rész egy különleges polikarbonátból készül, amely egy idő után a levegővel érintkezve oxidálódik, így megszűnik a lemez két rétegét összekötő "kapocs", a korong pedig elfeketedik.

A Flexplay szerint a használati időt 8 és 48 óra közötti időtartamra állíthatjuk be. Előnyt jelent, hogy egy új gyártási folyamat segítségével a DVD-ket nem kell többé légüres térben készíteni. Az adatoldali kapocsrészt csak a csomagolás előtt aktiválják egy UV-lámpa segítségével. Ezután a DVD-ket a vákuumcsomagolt kolbászoknál vagy sajtoknál alkalmazott zacskókba csomagolják. Ebben a csomagolásban a speciális lemezek egy évig tárolhatók.

Természetesen a 48 óra elegendő idő lesz bárki számára egy másolat elkészítésére, ám a Flexplay szerint, ezt már csak azért sem lesz érdemes megcsinálni, mert ezek a DVD-k jóval kevesebbe kerülnek majd, mint a hagyományos társaik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés