Hirdetés

Két elismerést kapott az Olympus az EISA-tól


Sajtóközlemény

Hamburg, 2008. augusztus 15. – Az Olympus két tekintélyes címet nyert az EISA Díjkiosztón. A legjobb „Európai Felsőkategóriás Tükörreflexes Fényképezőgép 2008-2009” címet az E-3 – az Olympus digitális tükörreflexes sorozatának zászlóshajója vihette haza. A legjobb „Európai Ultra Kompakt Fényképezőgép 2008-2009” címet az Olympus ellenálló sorozatából a vízálló és ütésálló µ 1030 SW nyerte el. A díjak az Olympus vezető újító erejének újabb bizonyítékai.

Olympus E-3: „Európai Felsőkategóriás Tükörreflexes Fényképezőgép 2008-2009”

Az EISA zsűrije számára nem kellettek nyomós érvek, hogy a legjobb „Európai Felsőkategóriás Tükörreflexes Fényképezőgép 2008-2009” címet az Olympus E-3 modellnek ítélje. Abszolút lelkesedtek az Olympus zászlóshajós digitális tükörreflexes modelljéért: „Nagyon hatékony képstabilizációt, pormentesítést és a több irányban elforgatható LCD kijelzőn Élőkép funkciót alkalmaz, de a leglényegesebb, hogy nagyon meggyőző a képminősége és egyszerű kezelhetősége”, mondta az EISA, továbbá dicsérve a fényképezőgép robusztus felépítését és fröccsenésálló tulajdonságát. A zsűri az alábbiakban összegezte a jellemzést: „Az Olympus E-3 tökéletesen megfelel a professzionális igényeknek”.


Olympus µ 1030 SW: „Európai Ultra Kompakt Fényképezőgép 2008-2009”


A 10 méteres mélységig vízálló, 2 méteres magasságig ütésálló, -10°C-ig fagyálló és 100 kg terhelésig törésálló, kompakt µ 1030 SW rendkívül ellenálló jellemzőihez kiváló képminőség párosul. Az EISA természetesen közelről szemügyre vette a funkciók eme egyedülálló kombinációját, és a fényképezőgépet a legjobb „Európai Ultra Kompakt Fényképezőgép 2008-2009” Díjjal jutalmazta. A zsűrit megnyerte a „jó fotografikus teljesítmény és a fizikai ellenálló képesség“ kombinációja. Impresszív funkciói közül az EISA a µ 1030 SW „kiváló fénymérést, a pontos színvisszaadást, továbbá azt emelte ki, hogy ez az első olyan fényképezőgép, amely 28 mm-nél kezdődő gyújtótávolsággal (35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva) rendelkező belső zoomot alkalmaz”. Az elismerés az alábbiakkal folytatódott: „A fényképezőgép gyenge fényviszonyok és nagy kontrasztú feltételek mellett is jól teljesít, ahol más kompakt modellek már általában túlexponálják az égboltot”.

Előzmények

  • Új E3 firmware

    Apró javítást adott ki az Olympus.

  • Masszív stílus

    Az Olympus új strapabíró fényképezőgépei: a µ [mju:] 1030SW és a µ [mju:] 850SW

Hirdetés