Hirdetés

Két dián is feltűnt a CDNA architektúrát használó Radeon gyorsító

A MI100 elsődlegesen a szimpla pontosság melletti tempó tekintetében lesz kiemelkedő.

Az AMD már idén márciusban leleplezte, hogy idén érkezik az első, CDNA architektúrára épülő gyorsító, amely várhatóan a Radeon Instinct termékcsalád része lesz. A jelölés tekintetében már egy ideje pletykálják a MI100-at, és az AdoredTV friss információi szerint a fejlesztés a szimpla pontosságra vonatkozó számítási teljesítményben lesz kiemelkedően gyors.

A fentebb linkelt riport négy diát mutat be, amelyeknek utánakérdeztünk, és kettőre vonatkozóan megerősítést kaptunk róla, hogy valóban az AMD-től származik, így a hír további részében ezekre fókuszálnánk.

(forrás: AdoredTV) [+]

A képek két szerverkonfigurációt vázolnak fel, mindkettő kétutas EPYC rendszerre alapoz (Rome vagy Milan platform), de az 1U magas konstrukció négy, míg a 3U magas nyolc MI100-at használ. Visszaszámolva az elméleti maximális teljesítményadatokat, egy darab, 300 wattot fogyasztó M100 34 TFLOPS-nyi SGEMM teljesítményt tud felmutatni, míg a 32 GB-nyi HBM2 memóriája 1,2 TB/s-os memória-sávszélesség mellett működik.

Az 1U magas opció esetében csak PCI Express 4.0-s kapcsolattal valósul meg a gyorsítók bekötése, míg a 3U magas gépnél már az XGMI linkek is aktívak, vagyis négy gyorsító összesen 1,2 TB/s-ot biztosító Infinity Fabric 2.0-s linken keresztül létesít kapcsolatot egymással.

Kitalálható, hogy a 3U magas rendszer az extrém skálázhatóságot tartja szem előtt, így a hozzáadott GPU-kkal nyerhető extra teljesítmény majdnem lineárisan növekszik. Ez a dizájn jövő márciusban lesz elérhető.

Az 1U magas konfigurációba szánt rendszer az EPYC processzorok mellé már idén kapható lesz. A XGMI linket mellőző, azaz a négy gyorsítóig skálázódó kialakítás a Xeonokhoz is elérhető lesz, de majd csak jövő februárban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés