Hirdetés

Két barebone és egy LCD-PC érkezett

Pár napja jelentette be az Eurocom új LCD-PC-jét, név szerint az Uno 2.0 típust. A készülék Intel Calpella alapú konfigurációval rendelkezik, így a grafikus megjelenítésért az integrált Intel HD Graphics vezérlő felel, processzorát pedig többféle modell közül lehet kiválasztani, köztük Celeron, Core i3, i5 vagy i7 lehetőségekkel. A rendszermemória mérete 8 GB-ig bővíthető. Háttértárként két meghajtót tud fogadni, amik lehetnek merevlemezek 2x750 GB-os kapacitással vagy SSD-k 2x512 GB-tal. DVD-író, Blu-ray-kombó vagy Blu-ray-író kérhető optikai meghajtóként, és opcionálisan N-es Wi-Fi kártyával is felszerelhető a masina. Az Uno képernyője 19,1”-es képátlójú, és 1440x900 pixeles felbontású panellel van szerelve. Ez a rendelt konfigurációtól függően érintőkijelző is lehet. Az Eurocom gép kezdőára 964 dollár lesz.

Eurocom Uno 2.0
Eurocom Uno 2.0

Barebone-okból mostanában nem igazán láthattunk új terméket a piacon, egészen eddig, hiszen a Shuttle jóvoltából rögtön két típus is érkezett. Az XPC szériás mini-PC-k az Intel Sandy Bridge platformjára épülő konfigurációjával rendelkeznek, így H67-es alaplapjaik vannak. Az SH67H3 és az SH67H7 típusok tehát a második generációs Core processzorokkal felszerelve érkeznek, és négy DDR3-as memóriamodult tudnak fogadni, ami összesen 16 GB-os bővítést tesz lehetővé, a diszkrét videokártyák számára pedig egy x16-os PCI Express foglalatot kínálnak.

Shuttle XPC SH67H3 [+]
Shuttle XPC SH67H3 [+]

A 3 és 6 Gbps-os SATA csatlakozóból két-két darab található az alaplapon, az ezekhez kapcsolható meghajtók számára pedig egy 5,25"-es és két 3,5”-es fiók áll készenlétben. Van továbbá négy 3.0-s USB, Gigabit Ethernet, mini PCI Express, DVI és HDMI aljzat is rajta, az energiaellátásról pedig egy 300 wattos táp gondoskodik. AZ SH67H3 és az SH67H7 érkezése március végére várható, az alapáruk pedig 239 és 251 euró lesz. Különbség egyébként a kinézetükben van csak: a H3 hagyományosabb külsőt kapott, míg a H7 elegánsabb megjelenésű, és a meghajtóhelyei is rejtettek.

Shuttle XPC SH67H7 [+]
Shuttle XPC SH67H7 [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés