Hirdetés

Kész az Ouya prototípusa

Az Ouya nevű konzol még a nyáron mutatkozott be, és hatalmas sikert ért el a kickstarteres gyűjtés során, ami garantálta, hogy a termék megjelenik. A tervezők el is készítették a prototípust, melyről kép is született. A fejlesztőpartnereknek a konzolt december 28-a után kezdik el szállítani. Valószínű, hogy a következő év első hetében már minden érintett fejlesztő hozzájut a konzolhoz. Ez egyébként nem biztos, hogy a végleges hardver lesz, de ez megszokott, hiszen a tesztelés során esetleg hibák merülhetnek fel, amit a végleges megjelenésig javítani kell.

Az Ouya prototípusa
Az Ouya prototípusa

Az Ouya tervezői még a garázsfejlesztőkre is gondolnak. Sajnos a konzol gyártása kis mennyiségben pokolian drága, így a fejlesztőpartnerek a véglegesnek szánt 99 dolláros ár többszörösét fizetik. A vállalat december 10-től tíz napon keresztül napi egy konzolt ajándékoz a kiválasztott fejlesztőknek. Ehhez a Twitteren kell a #myouyagame jelzés mellett egy üzenetet írni, mely a röviden jellemzi a tervezett játékot. A cég egyéni döntés szerint választja ki a tíz szerencsés fejlesztőt, így főleg a kreatív ötletet érdemes szem előtt tartani.

A konzol fejlesztőkörnyezete, vagyis az ODK (Ouya Development Kit) előzetes verziója már elkészült, és a fejlesztők a konzol kiszállításával párhuzamosan el is érhetik. A tapasztalatok megosztására, illetve a segítségkérésre egy fejlesztői fórum is nyílik. Az Ouya fejlesztése egyébként jól halad. A korábbi ígéreteket a cég tartani tudja, ám az Android 4.0 helyett már 4.2-es operációs rendszerrel érkezik a konzol, ami természetesen várható volt, és alapvetően pozitív változás.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés