Hirdetés

Késve kerül a boltokba a szuperolcsó Eee PC

Eredetileg a napokban kellett volna a boltokba kerüljön az Asustek Computer rendkívül olcsó, korlátozott képességű Eee PC noteszgépe, ám most már biztosra vehető, hogy a szeptember végi premier elmarad. A DigiTimes értesülésén alapuló hírt az Asus magyarországi képviselete is megerősítette lapunknak, a cégnél ugyanakkor továbbra is elzárkóztak a gép hazai debütálásával kapcsolatos konkrét információk közlésétől. Mivel az Eee PC hazánkban teljes egészében honosított változatban kerül majd forgalomba, szinte törvényszerű, hogy a gép a világpremierhez képest további csúszással érkezhet meg a boltokba.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Asus idén nagyjából 200-300 ezer, jövőre pedig hárommillió Eee PC-t tervez teríteni világszerte. A külsőre noteszgépformájú számítógépet először az idei Computexen mutatta be a nagyközönségnek Jonney Shih, az Asus elnök-vezérigazgatója és Sean Maloney Intel-alelnök. A géppel egy minden korcsoport és minél szélesebb társadalmi réteg számára elérhető és könnyen használható mobil számítástechnikai eszköz létrehozása volt a cél. Az apró PC-vel – mely tudását és teljesítményét tekintve többnyire a legolcsóbb noteszgépekhez képest is alulmarad – akár vezeték nélküli hálózati kapcsolaton keresztül is lehet internetezni, e-maileket fogadni és küldeni, chatelni, valamint szöveget szerkeszteni. A gép mindezen túl természetesen médialejátszóként is beválhat majd, a lehetőségeknek csak az operációs rendszer (egy Linux-disztribúció), a programkörnyezet, valamint a hardver szabhat eltérő mértékben határokat.


Eee PC

Az Asus álláspontja szerint elsősorban a fentebb említett linuxos szoftverkörnyezettel kapcsolatos fejlesztések elhúzódása miatt került sor az Eee PC rajtjának elhalasztására. Bár a gépre – hogy ezzel is vonzóbbá válhasson a vásárlók körében – az eredetileg tervezettnél több alkalmazás kerül gyárilag, mindez az Asus ígérete szerint nem változtat majd az árakon: egyes pletykák szerint kezdetben négy konfigurációt gyártanak majd az Eee PC-ből, ám ezek közül nem mindegyik kerül kereskedelmi forgalomba, illetve a választék – akárcsak az árak – régiónként változhatnak.

Azóta történt

Hirdetés