Hirdetés

Kémfotók érkeztek a Ryzen 3 2300X-ről

A legolcsóbb, Pinnacle Ridge lapkát használó processzor már csak a startpisztoly eldörrenésére vár.

Az AMD tavasszal jelentette be a második generációs Ryzen processzorokat, amelyekről hírt és tesztet is írtunk, nemrég viszont feltűnt két ismeretlen Ryzen a Geekbench adatbázisában. A kisebbik, konkrétan Ryzen 3 2300X jelölésű modell már kémfotókon is pózol, és a teljesítménye is kezd körvonalazódni, noha a Chiphell fórumán megosztott eredmény egy 4,3 GHz-re tuningolt állapotot tükröznek.


(forrás: Chiphell) [+]

Az adatokból az látszik, hogy 65 wattos a TDP keret, ami korábban nem volt ismert, ugyanakkor meglepőnek ezt nem lehetne nevezni, hiszen a nyolcmagos modellek beleférnek 95 wattba, így egy négymagosnál a 65 watt már-már elvárás.


(forrás: Chiphell) [+]

Az alaplap szerepét egyébként egy X370-es Biostar modell töltötte be, de valószínűleg sokkal kedveltebb lesz az érkező B450-es sorozat, amire egyrészt olcsóbb megoldások épülnek majd, másrészt pedig működni fog benne az XFR2 Enhanced és a Precision Boost Overdrive is. Persze ha bárki rendelkezik már Socket AM4-es konfigurációval, akkor természetesen nem fog alaplapot cserélni, viszont annak is nagyon kicsi az esélye, hogy pont Ryzen 3 2300X-re frissítene.

A Ryzen 3 2300X egyébként a legolcsóbb, Pinnacle Ridge lapkát használó processzor lesz, de az ára még nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés