Hirdetés

Kémfotó az első Socket FM2 foglalatú alaplapról

Az AMD az elmúlt héten mutatta be a Trinity APU-t, ám akkor még csak a mobil termékekről hullott le a lepel. Bizonyos azonban, hogy az asztali piacra is érkeznek az újdonságok, melyek várhatóan a nyáron kerülnek bemutatásra. Az már korábban is bizonyos volt, hogy a Trinity APU-k az új Socket FM2 foglalatba kerülnek, így új alaplapokra is szükség van. Ezt kihasználva az AMD egy új vezérlőhíddal is készül, ami a Hudson D4 jelzést viseli, és kereskedelmi forgalomban valószínűleg A85X néven jelenik majd meg. Az újdonság az eddigi információk alapján az A75-ös lapka képességeit egészíti ki RAID 5 támogatással, továbbá a 6 Gbps-os portok száma 6-ról 8-ra nő. A további újításokról nincs pontos adat.

MSI MS-7778
MSI MS-7778 (forrás: VR-Zone) [+]

Az MSI alaplapja valószínűleg még nem végleges, így változhatnak rajta a különböző interfészek. A microATX-es megoldás bizonyára megfelel majd az OEM-es igényeknek, de dobozos terméknek manapság már dizájnosabb külső kell. Arról sincs adat, hogy az MS-7778, melyik vezérlőhídra épül. A csatlakozók számából ítélve az aktuálisan is elérhető A75-os megoldás is megfelelő alternatíva, hiszen ez is kompatibilis a Trinity APU-val.

Valószínű, hogy az alaplapgyártók a Computexen már megmutatják a készülő Socket FM2-es foglalattal felszerelt alaplapokat, hiszen a tajvani rendezvénynél keresve sem lehet jobb terepet találni erre. Az asztali Trinity APU-k specifikációiról várhatóan a június közepén megrendezendő AMD Fusion Developer Summit 2012 után kerülnek elő a részletek. Az említett rendezvényről is érkeznek még friss információk, ugyanis az AMD nem árult el mindent az új fejlesztés képességeiről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés