Hirdetés

Keménykötésű UMPC a Panasonictól

A Toughbook termékcsalád többi tagjához hasonlóan különösen strapabíró a Panasonic új UMPC-je, a CeBIT-en már bejelentett és hamarosan Európába is megérkező Toughbook U1. A készüléket profiknak szánják, kialakítása például raktárakban vagy gyártósorok mellett dolgozók számára teheti kellemes munkaeszközzé. Megfelel a MIL-STD-810F és IP54 katonai, illetve ipari szabványoknak, magnéziumötvözet házában több mint egy méteres zuhanást is átvészel, csatlakozóit fedelek védik, ellenáll víznek, pornak, rázkódásnak egyaránt, és akár –20 és +60 fok közötti hőmérsékletingadozást is elvisel.

Panasonic Toughbook U1

Az UMPC 5,6 colos, 1024x600 pixel felbontású, napfényben is jól olvasható érintőkijelzővel rendelkezik. Szíve az Intel 1,33 GHz-es Atom Z520-as processzora, melyhez 1 GB DDR2 memória és integrált grafikus vezérlő társul, az adatokat hagyományos merevlemez helyett 16 vagy 32 GB-os SSD meghajtón lehet tárolni. A kijelző alá megvilágított qwerty billentyűzet kerül, zoom, illetve görgető gombokkal kiegészülve.

A készüléket ellátják SD kártyaolvasóval, mikrofon- és fejhallgató-csatlakozóval, USB 2.0 porttal, Bluetooth 2.0 és 802.11a/b/g/n Wi-Fi interfésszel. Opcionális belső alkatrészként rendelhető 2 megapixeles kamera, vonalkódszkenner, RFID-olvasó, ujjlenyomat-leolvasó, GPS-vevő és HSDPA modem is. A dokkoló-akkutöltő egységen további csatlakozók (D-Sub monitorkimenet, COM, USB, Ethernet port) találhatók, és külső modulként áll rendelkezésre például mágneskártya- és SmartCard-olvasó, floppy- és optikai meghajtó is.

Panasonic Toughbook U1

A tápellátás érdekessége, hogy két akkumulátort mellékelnek az UMPC-hez, melyek menet közben cserélhetők, és együttesen akár 9 órányi üzemidőt biztosítanak. A Toughbook U1 tömege a két teleppel együtt 1,043 kilogramm, így kiválóan alkalmas mobil használatra, ennek ellenére tulajdonosának nem kell lemondania a teljes értékű operációs rendszerről; a gyártó Windows Vista Businesst telepít rá XP downgrade opcióval. A kis gép különleges képességeit persze nem mérik olcsón, júliusi megjelenésekor a CF-U1 az egyik legdrágább UMPC lesz a piacon, kiépítéstől függően 2000 euró körüli áron lesz megvásárolható.

Azóta történt

  • Strapabíró Asus notebook

    Esésnek, ütésnek, folyadék behatolásának és hőmérséklet-ingadozásnak is ellenáll az Asus B51E.

  • F1 UMPC az UMID-tól

    A koreai gyártó új, 7 colos kijelzővel felszerelt miniszámítógépet mutatott be.

Előzmények

Hirdetés