Hirdetés

A keleti piacokon már feltűnt az AMD Radeon R7 250XE

A mai napon végigsöpört a világhálón egy Radeon R7 250XE VGA-ról szóló hír. Az AMD oldalán a termék nem lelhető fel, de valójában tényleg létező megoldás, noha nem teljesen hivatalosan. Igazából a kínai piacra nevező gyártók magánakciója, amelyre az AMD szimplán rábólintott, de kevés az esélye, hogy nyugaton is feltűnjön a kártya. Ugyanakkor hazánkba viszonylag sok olyan terméket hoznak be, amelyek Kínát célozzák, így nálunk még akár árulhatják is.

A Radeon R7 250XE lényegében megegyezik a korábban bemutatott Radeon R7 250X-szel, viszont a magórajele 1 GHz helyett csak 860 MHz, illetve a GDDR5 szabványú memóriákat használó fedélzeti tár sem lehet 1 GB-nál nagyobb. Utóbbit leginkább a kötelezően félmagas kialakítás korlátozza. Más változás viszont nincs.

A friss terméket a TUL gyártja, így nem meglepő, hogy a gyártók termékei a ventilátoron található matricát leszámítva ugyanúgy néznek ki. Mindemellett fontos megjegyezni, hogy a hátlapon egy DVI-D, egy D-Sub és egy HDMI aljzat található, tehát az Eyefinity ugyan működik három monitorral, de csak két kijelzőhöz használható független nyolccsatornás hangfolyam. Nyilván ez nem meglepő, hiszen a D-Sub nem képes a hangátvitelre.

Az újdonság a funkcionalitás tekintetében a többi GCN architektúrára épülő megoldást másolja, így a hardver támogatja a Mantle-t, illetve a DirectX 11.2-es, az OpenGL 4.4-es és az OpenGL ES 3.0-s API-t, valamint a C++ AMP és az OpenCL 1.2-es felületet is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés