Hirdetés

Kedvező árú LGA1150-es ASUS TUF alaplap érkezik

Az ASUS TUF sorozata már egy ideje a piacon van, melynek talán legismertebb tagjai Sabertooth néven ismertek. Ugyan ezek a modellek nem feltétlenül a végletekig halmozott aljzatokról, fázisokról, vagy éppen kimagasló tuning képességeikről voltak híresek, de ennek ellenére rendre megállták helyüket a palettán. Ennek megfelelően árazásuk sem volt túlzottan elszállt.

Az ASUS a Vanguard B85 személyében most egy a korábbiaktól még kedvezőbb árú modellt mutatott be, mely az Intel B85-ös chipsetére épül. Az LGA1150-ös foglalatba bármilyen Haswell processzor bepattintható. A tápellátásról mindössze 4 fázis gondoskodik, ami a processzorok gyári órajelen és feszültségen való üzemeltetéséhez bőven elegendő.

A négy DDR3-as foglalatról nem kell lemondanunk, mely mellé egy PCI és összesen három PCI Express slot társul. Ezekből a legfelsőhöz 16 darab 3.0-s sávot párosítottak, míg a legalsó csatolón 4 darab 2.0-s sáv került kivezetésre. SATA-ból hat darab áll rendelkezésre, ami közül 2-2 párosítás 90 fokban kifordított aljzattal rendelkezik.

A hátlapon dual-link DVI, HDMI, D-Sub és DisplayPort kimenetek mellett 4 darab USB 3.0-s, 2 darab USB 2.0-s, valamint kombó PS2, Gigabit Ethernet, illetve analóg hangkimenetek találhatóak.

A Vanguard B85 ára 110 dollár körül fog alakulni, ami 30 000 forint körüli hazai árcédulát jelenthet majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés