Hirdetés

Karácsonyi offenzívát indít az NVIDIA

Mozgalmasnak ígérkező karácsonyi szezon elé néz a grafikus kártyák piacának két legnagyobb szereplője, a kanadai ATI Technologies, illetve a kaliforniai bázisú NVIDIA Corporation. A legnagyobb konkurenciaharc a számottevő forgalmat lebonyolító középszegmensben várható, ahol az ATI régóta várt X1600 XT-je kelhet versenyre az NVIDIA tegnap bejelentett GeForce 6800 GS-ével.


ATI Radeon X1600...

A kanadaiaknak mindenesetre nehéz dolguk lesz, ha be akarják hozni a sorozatos csúszásokból eredő hátrányukat, hiszen míg a tegnap bejelentett GeForce 6800 GS gyakorlatilag azonnal hozzáférhető számos ismert márka, így többek között az Albatron, Innovision, Leadtek, MSI, Point of View vagy XFX kínálatában, addig a középkategóriás Radeon X1600 kártyák nem érkeznek meg a boltokba november 30-nál előbb.


...kontra GeForce 6800 GS: utóbbinak áll a zászló

Bár a GeForce 6800 GS és a Radeon X1600 XT teljesen azonos árfekvés mellett kerül piacra, az ATI helyzetét tovább ronthatja, hogy legújabb középkategóriás kártyájuk teljesítménye a legtöbb játékprogrammal alulmarad a konkurenshez képest. Ezt tényszerűsíti az orosz X-bit labs mérése is, melyet a megfelelő tesztpéldányok hiányában lapunknak egyelőre nem áll módjában sem cáfolni, sem megerősíteni, ugyanakkor ha valóban gyorsabbnak bizonyul az NVIDIA kártyája, könnyen lehet, hogy árcsökkentésre kényszerülhet a kanadai vállalat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés