Hirdetés

Kamkorderekbe szánja új típusú memóriakártyáját a SanDisk

Várhatóan novemberben vásárolhatják meg először az érdeklődők a SanDisk új technológiára alapozó, az eddigiektől eltérő felépítésű memóriakártyáját, a SanDisk Expresst. A NAND flashmemóriákból felépülő új kártya átlag feletti sebességet, megbízhatóságot, valamint strapabíró felépítést ígér, így leginkább professzionális felhasználásra ajánlja a gyártó – elsősorban kamkorderekhez.

Az ExpressCard/34 formátumú flashmemóriás adathordozó nem merőben új találmány, a SanDisk előtt más gyártók is előhozakodtak hasonló termékkel, az interfész felépítéséből adódó összes előnyt azonban elsőként a SanDisk Express használhatja ki. Míg az eddig piacra került megoldások USB 2.0 csatolón keresztül kommunikáltak a számítógéppel, így lényegében egy kártya formájú pendrive-nak feleltek meg, addig a SanDisk Express az ExpressCard szabványban szintén benne foglalt, lényegesen nagyobb sávszélességet biztosító PCI Express x1 interfészen küld és fogad adatokat.

Az adatátviteli tempó és a kártya felépítése oly mértékben különbözik az eddigi megoldásoktól, hogy a SanDisk és partnere, a japán Sony a fejlesztés előrehaladtával úgy döntött, hogy szabványosítja az új típusú adathordozót (ez lenne az SxS kártyaformátum). A SanDisk Express 8 és 16 gigabájt kapacitással kerül majd forgalomba, a Sony XDCAM EX videokamerájával ezekre rendre 30 és 60 percnyi, 35 Mbps bitrátájú, nagy felbontású videoanyag rögzíthető. A kártyák sebességéről egyelőre nincs konkrét információ, a két fejlesztő azonban korábban azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az SxS kártyákkal már megjelenésükkör elérhetővé váljon a másodpercenkénti 800 megabites adatátviteli tempó.

A két SanDisk Express kártya 500 és 900 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerül majd forgalomba az Egyesült Államokban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés