Hirdetés

Kabrio kockaház érkezik a Chieftec gyártósoráról

A microATX alaplapokat fogadó, lehajtható tetővel ellátott ház ideális alapanyag lehet HTPC-khez vagy irodai gépekhez.

A tesztekben biztosan nem a nehéz szerelhetőség miatt fogják ekézni a Chieftec legújabb, CI-02B-OP névre keresztelt házát, ugyanis az alumíniumból készült eszköz előlapját és tetejét egy mozdulattal előre hajthatjuk, így nem csak a maximum microATX méretű alaplaphoz és annak komponenseihez, de a felső ventilátorhelyhez, valamint az előlapi meghajtóhelyekhez is könnyebben hozzáférhetünk.


[+]

Ha valaki épp HTPC-hez, vagy kisebb méretű irodai számítógéphez keres gépházat, annak valószínűleg semmit nem kell majd kihagynia álmai konfigurációjából, ugyanis a kétszintes ház alsó szekciójába szerelhető két 3,5 és három 2,5 hüvelykes adattároló mellett egy-egy 3,5 és 5,25 hüvelykes meghajtó is bedobható az előlapi kivágások mögé. Utóbbinak ugyan mai szemmel nem sok értelmét látjuk, de pont az említett két felhasználási terület lehet az, ahol még sokan használhatnak optikai lemezeket, továbbá a különböző vezérlőpanelek szerelmeseinek is bizonyára lesz mivel megtölteni ezt a slotot.


[+]

A 390 x 265 x 295 mm kiterjedésű ház belső méreteit illetően a következő limitációkkal kell számolnunk: grafikus kártyák hossza esetében 320, míg a processzorhűtők magasságával kapcsolatban 160 mm a felső határ, ATX tápegységek közül pedig a 160 milliméternél nem hosszabb példányok jöhetnek szóba.


[+]

A két-két jack és USB 3.1 Gen1 csatlakozóval is ellátott apróság várhatóan februárban kerül majd piacra, de az még kérdéses, hogy mennyit kérnek majd érte.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés