Hirdetés

K7S8XE+ - ASRock-reinkarnáció

Bár alig egy-két esztendeje kaphatók Magyarországon is az Asus kínai leányvállalatának, az ASRocknak az alaplapjai, mégis nagy népszerűségre tettek szert, mert a megbízható és stabil működéshez rendkívül alacsony ár társul. A vállalat új terméke egy már több reinkarnáción átesett alaplap új kiadása.

A K7S8X, majd a K7S8XE-t most követi a K7S8XE+ is. Mindhárom termék a SiS 746FX, illetve SiS 748 chipsetre épül. A "pluszos" modell abban különbözik az elődeitől, hogy az eddigi SiS963/963L déli hídat a SiS964 southbridge váltotta fel. Ez utóbbi már két Serial-ATA-150-interfészt is kínál. Szintén örömteli változás a Hybrid Booster nevű tuningcsomag, amellyel nyugati tapasztalatok szerint körülbelül 5-10 százalékkal tornászhatók feljebb a gyári alapértékeknél a különböző beállítások (szorzó-, FSB- és feszültségállítás stb.). Ezzel MHz-enként "lőhetjük be" a terméket és megbuherálhatjuk az AGP-slot és a PCI-sínek feszültségértékeit is. Természetesen nem hiányozhat az ASRock U-COP és a Boot Failure Guard sem.


Forrás: www.asrock.com

Az ASRock K7S8XE+ legfőbb jellemzői: SiS 748 chipset és SiS964 déli híd; 400 MHz-es FSB támogatása; egy 8x-os AGP-slot; öt PCI-sín; két ATA133- és két Serial-ATA-150-vezérlő; három memóriafoglalat legfeljebb 3 GB DDR266-os, vagy 2 GB DDR333-as vagy 1 GB DDR400-as memória számára; hat USB 2.0-ás port; integrált hatcsatornás audiochip; integrált LAN. A telepítési útmutató mellett találunk még a csomagban egy floppy-, ATA100- és két Serial-ATA-kábelt, valamint egy CD-csomagot is, amely többek között a következő szoftvereket tartalmazza: PC-cillin 2002, ASRock PC DIY Live Demo, Audio Player. Az alaplap várhatóan az eddigi modellekhez hasonlóan nem lesz drágább 50 eurónál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés