Hirdetés

Jövőre lesz elérhető az első HoloLens verzió

A Microsoft egyre többet foglalkozik az év elején bemutatott HoloLens eszközzel, amelyet például a Unity támogatni is fog. A vállalat azonban sosem árulta el, hogy mikor kerülhet a termék a kezeink közé, és erre vonatkozóan még ma sincs konkrét időpont, de körvonalazódik a Microsoft terve.

A vállalat a következő évben szeretné kiadni az első HoloLens verziót, amely a fejlesztőket és a nagyvállalatokat célozná meg. A végfelhasználóknak szánt verzió azonban még messze van, ugyanis Satya Nadella, a Microsoft elnök-vezérigazgatója a BBC számára adott interjúban "öt éves utazásként" írta le a projektet, ami valószínűleg azt jelenti, hogy az átlagfelhasználó valamikor öt éven belül veheti majd a kezébe az eszköz éppen aktuális verzióját.

Ez meglehetősen nagy időkeret, és nyilván nem véletlenül, hiszen a HoloLensnek megfizethető szintre kell kerülnie, illetve szükségesek hozzá a megfelelő tartalmak is. Ezek fejlesztése sajnos sokáig tart, így a végfelhasználóknak szánt HoloLens verzió kiskereskedelmi startja inkább az évtized vége felé valószínű.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés