Hirdetés

Jövőre igazán könyv lehet a Surface Book?

Állítólag Andromeda néven egy könyvszerűen összehajtható Surface-változaton dolgozik a Microsoft.

Jövőre, azaz 2018-ban szeretne piacra lépni a Microsoft egy könyvszerűen összecsukható táblagéppel, állítja a Windows Central közelebbről meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

Az egyelőre Andromedának hívott termék nem teljesen előzmény nélküli, a Microsoft ugyanis évekkel ezelőtt már egyszer próbálkozott hasonlóval, Courier néven, az azonban nem jutott tovább a koncepció fázisánál. Ehhez képest – ha hinni lehet a híreknek – az Andromédából már prototípusok is készültek, amelyeket javában tesztelnek. A készülékről magáról túl sokat azért nem sikerült kideríteni, de úgy tűnik, hogy x86 helyett ARM processzorra épül. Ez a Microsoft korábbi bejelentéseit alapul véve egyébként várhatóan a Qualcomm valamelyik terméke lehet.

A Microsoft Courierről készült fantáziarajz
A Microsoft Courierről készült fantáziarajz (forrás: GSMArena) [+]

A méretekről és a kijelzőről egyelőre nem állnak rendelkezésre részletesebb információk, de állítólag egy zsebre vágható, azaz összecsukott állapotában egy nagyobb phablet méretű eszközt kell elképzelni, amelynek célcsoportját elsősorban a tollas bevitelt preferáló felhasználók tennék ki. A készülék kezelőfelülete egy noteszfüzetre hasonlít, amely az Andromeda kinyitásakor azonnal lehetővé tenné a jegyzetelést. A hírek között szó esik a mobilnetről is, ami egy ilyen megoldásnál alighanem kötelező is – arról azonban nem tudni, hogy okostelefonként is használható lesz-e majd a táblagép.

Előzmények

Hirdetés