Hirdetés

Jópofa 4K-s webkamera az Opaltól

A Tadpole egy különleges, szinte puskamikrofonhoz hasonlóan irányított hangérzékelőt és 48 Mpixeles CMOS szenzort kapott.

Nyílt titok, hogy a legtöbb notebookba csapnivaló webkamera kerül, ami annál is bosszantóbb, mert közben az okostelefonoknál már a szelfikamerák is nagy dinamikatartományt, 4K videót és hasonló jóságokat kínálnak. Ezért aki csak egy kicsit is gyakrabban vesz részt videós megbeszéléseken, az általában valamilyen külső megoldást használ – az ő lehetőségeik bővülnek hamarosan a Tadpole nevű webkamerával, melyet az Opal Camera viszonylag borsos, 175 dolláros ajánlott áron dobott most piacra.


[+]

A kamera lelke a Sony IMX582 CMOS érzékelő, mely 48 Mpixeles felbontású és 4K videókimenetet biztosít – melyet a gyártó állítása szerint némi mesterséges intelligenciával DSRL-szintű minőségre tornáznak fel. Az érdekességek sorát egy speciális, VisiMic nevű mikrofon folytatja, mely különleges kialakításával és persze ismét AI-val megtámogatva rendkívül jól irányított karakterisztikát biztosít, gyakorlatilag csak a kamera látóteréből származó hangokat rögzítve. Végül pedig az utolsó, szerintünk kifejezetten jópofa ötlet, hogy a kamera Type-C csatlakozója egy érintésérzékeny felülettel is rendelkezik, mely a némítás gomb funkcióját vette át.

 

Azóta történt

Hirdetés