Hirdetés

Jönnek az új Itanium 2 processzorok

Úgy tűnik, hogy a június vége izgalmas időszak lesz az IT szektorban, hiszen - ahogy ezt híreink is tükrözik -ekkor jelenhetnek meg az első GeForce FX 5900 sorozatú grafikus kártyák, valamint ebben az időszakban jelenik meg az Intel várhatóan utolsó Northwood magos Pentium 4 processzora, mely 3.20 GHz-en üzemel majd.

Az Intel azonban nem elégszik meg ennyivel, ugyanis legújabb bejelentésük szerint a továbbfejlesztett Madison, illetve Deerfield magra épülő Itanium 2 processzorok június 30-án érkeznek.

A Madison magra épülő Itanium 2 CPU-k 0.13 mikronos gyártástechnológiával készülnek, s kezdetben 1.40, illetve 1.50 GHz-es órajelen működnek. Elődeikhez hasonlóan ezeket a processzorokat is leginkább kettőnél több CPU-val rendelkező számítógépekbe szánják. Az 1.50 GHz-es változat 6 MB L3 gyorsítótárat kapott, s kezdetben 4226 dollárba kerül darabja, az 1.40 GHz-es Madison 4 MB L3 gyorsítótárral lesz felszerelve, s 2247 dolláros áron kerül forgalomba. Ezek az árak 1000 darabos megrendelés esetén érvényesek.

A Deerfield magos változat is Itanium 2 márkanév alatt kerül forgalomba, 1.30 GHz-es órajellel, s 3 MB L3 gyorsítótárral. Ez a változat kizárólag kétprocesszoros működésre lesz alkalmas, ára kereskedelmi darabszám esetén 1338 dollár (ő tehát az "olcsó" verzió).

A későbbiekben meg fog jelenni egy alacsony fogyasztású, 1.0 GHz-es Low Voltage Deerfield változat is. Szintén kétprocesszoros rendszerek építhetők belőle, ám az L3 cache csak 1.5 MB lesz, de cserébe az ár is csak 851 dollár, vagy még alacsonyabb. A megjelenés pontos dátuma nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés