Hirdetés

Jön a titokzatos Toshiba tablet

A nem túl jó emlékű Folio 100 után a Toshiba újabb táblagépen dolgozik, amit egy ideje már saját weboldalán is nyomon követhetünk. Ennek meg is lett az eredménye, a készülék az év közepe felé valószínűleg meg is jelenik. Egy 10,1”-es kapacitív érintőképernyővel ellátott modellről van szó, melyben az NVIDIA Tegra 2-es chipje dolgozik, operációs rendszerként pedig az Android 3.0 fut majd rajta. A megjelenítő felbontása 1280x800 pixeles, a panel multi-touch-os, és az Adaptive Display technológiát is alkalmazza, amely a környezeti fényt érzékelő szenzor adatai alapján állítja a kontrasztot és a fényerőt az adott körülményeknek megfelelően.


[+]

Ahogy az a fotóin is látható, két kamerát kapott. Az elöl található, képernyő felett lévő egység a kisebb, 2 megapixeles típus, a hátul lévő viszont 5 megapixeles felbontású, autofókuszos és 720p-s videók is készíthetők vele. A hálózati eszközeit egy Wi-Fi kártya és egy Bluetooth adapter alkotják. Ugyan a 3G-s modemet nem említik külön, azért reméljük a tervezők nem követik el azt a hibát, hogy egy tabletről lehagyják.

A termék tartalmaz gyárilag giroszkópot és gyorsulásmérőt, valamint elektronikus iránytűt illetve GPS-t, bemenetei között pedig mini USB és normál méretű, 2.0-s USB port található, továbbá SD szabványú kártyákat olvasó egységgel és HDMI kimenettel is ellátták. Az alján lapul a dokkoló csatlakozója, a széleken lévő hangszórók között, emellett az akkumulátor is cserélhető, ami nem gyakori a tableteknél. Ráadásul ugyancsak ritka, hogy a hátlap is cserélhető legyen, ám az új terméknék az alap, csúszásmentes EasyGrip bevonatú fedlap helyett is lehet majd többféle színű megoldás közül válogatni. A gépezet ára egyelőre nem derült ki, és weboldaláról is csak annyit tudni, hogy a tavasz folyamán érkezik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés