Hirdetés

Jön a Panasonic Lumix DMC-GH4R, tudását firmware frissítés útján a GH4 is örökli

A Panasonic Lumix termékcsaládból származó DMC-GH4-et valószínűleg a rutinos fotósoknak és videósoknak nem kell bemutatni, hiszen a masina a tavalyi év elején debütált, és mi is alaposan megvizsgáltuk a képességeit. A GH4 számos újdonságot hozott, de ezek közül a leglényegesebb a videós részleg kigyúrása volt. Ezt a részt reszelték tovább a gyártó mérnökei a most bejelentett DMC-GH4R modellben, ami megkapta a V-Log L gammagörbe rendszer támogatást, ami a csúcskategóriás filmrögzítők fegyvere,  illetve már a filmfelvétel hossza sincs 30 percre limitálva  – minden másban a GH4R megegyezik az "alap" GH4-gyel.

A gyártó szerint új modell az utómunkálatok során a színekkel rugalmasabb munkavégzést segítő kibővített dinamikus tartománnyal rendelkezik. A 4/3 kategóriás érzékelővel kombinálva a V-Log L rendszer 12 EV tartományba tartozó gammagörbe munkát kínál, ami biztosítja a túlexponált részek megelőzését, valamint az árnyékmentes rajzolatokat.


[+]

Az új gammagörbe funkció a régebbi LUMIX DMC-GH4 modellek tulajdonosai részére is rendelkezésre állnak egy firmware-frissítést követően. Sajnos ez viszont nincs ingyen, a vállalat ugyanis 100 dollárt (vagy 100 eurót) kér a DMW-SFU1 szoftverkulcsért, és csak ez követően frissíthető a készülék firmware-je 2.3 verzióra frissíthető, aminek révén a DMC-GH4 tulajdonosai hozzáférést szereznek egyebek mellett a V-Log L rendszerhez is. Sajnos ez egyben azt is jelenti, hogy a videók hosszának limitjének feloldása tehát nem része a frissítésnek.

Előzmények

Hirdetés