Hirdetés

Jön a Fujitsu Siemens divatozó notebookja

Decembertől egyes magyarországi szaküzletekben is megkezdődik a Fujitsu Siemens Computers új divatnotebookjának, az Amilo Si 2636-nak a forgalmazása. A nagyközönség számára elsőként az idei VISIT kiállításon bemutatott noteszgép más gyártók már piacon lévő megoldásaihoz hasonlóan a stílusos megjelenést próbálja ötvözni a modern technológiával. A vörös dizájnelemekkel feldobott, fényes fekete borítást kapott hordozható számítógép formatervének jellegzetességei közé tartozik a kerek tapipad is, melyhez hasonlót eddig csak kevés noteszgépen lehetett látni.

A hazánkban forgalomba kerülő Amilo Si 2636 konfigurációk fejlett technológiát és relatíve nagy számítási teljesítményt képviselő hardvert rejtenek a különleges burkolat alatt: az Intel Centrino Duo processzortechnológiájára épülő mobil számítógépekbe egy 2 GHz-en ketyegő Core 2 Duo T7250 CPU kerül 2 gigabájt rendszermemória társaságában, miközben az adatok tárolásáról egy átlag feletti kapacitást nyújtó, 250 gigabájtos SATA merevlemez gondoskodik.

A gép 13,3 hüvelykes, WXGA (1280x800 pixeles) felbontású kijelzővel érkezik, melyet a lapkakészletbe épített GMA X3100-as grafikus motor szolgál ki. Az Amilo Si 2636 alapfelszereltségéhez ezenkívül többek közt egy super-multi DVD-író, pre-802.11n-kompatibilis Wi-Fi, Bluetooth modul, Gigabit Ethernet vezérlő, webkamera és egy 4 az 1-ben kártyaolvasó is tartozik. A kimenetek közt feltűnik az egyre több gépen alkalmazott, HDCP-kompatibilis HDMI port és az egyelőre még ritkaságnak számító, elsősorban gyors külső merevlemezek számára fenntartott eSATA csatlakozó is. A 2,3 kilogramm tömegű notesz a gyártó adatlapja szerint körülbelül öt órán keresztül üzemképes a mellékelt hatcellás, 5200 mAh-s akkumulátorral.

Az Amilo Si 2636 család fenti konfigurációja nagyjából 300 000 forintos fogyasztói áron kerül forgalomba napokon belül. A Windows Vista Home Premium licenccel érkező noteszgépre 1 év jótállást vállal a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés