Hirdetés

Jócskán 5 GHz fölött a G.Skill Trident Z RGB memóriája

A vállalat DDR4-es szabványú modulja folyékony nitrogén mellett volt képes az új órajelrekordra.

A G.Skill a DDR4-es memóriapiacon a magas órajelen üzemelő memóriáiról ismert, és ezáltal a vállalat a tuning szempontjából is kiemelkedőt szokott alkotni. Többek között a Trident Z sorozattal sikerült először átlépni az 5 GHz-es álomhatárt, de most, egy évvel a korábbi bejelentés után, a Trident Z RGB sorozattal sikerült jelentősen megugrani a lécet méghozzá egy 3200 MHz-es effektív órajelre hitelesített modullal.


(forrás: HWBOT) [+]

A tuningot ezúttal is Toppc hajtotta végre egy MSI X299 GAMING PRO CARBON AC alaplappal és egy válogatott Intel Core i7 7740K processzorral, ami egy mérnöki minta volt. Ennek a memóriavezérlője viselte el a terhelést, de ehhez az alapórajelét 1064,46 MHz-re kellett csökkenteni, alaposan vissza kellett venni az üzemfeszültségét, illetve le kellett tiltani a négy magjából hármat, továbbá folyékony nitrogént is be kellett vetni a hűtés érdekében.

Maga a Samsung memórialapkákat használó 8 GB-os Trindent Z RGB modul 2750 MHz-es alap, azaz 5500 MHz-es effektív órajelen üzemelt CL 21-31-31-63-as időzítés mellett, ami új órajelrekord. A tuningeredményt a HWBOT és a CPU-Z is hitelesítette.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés