Hirdetés

Ráfordultak a célegyenesre a Jingjia Micro grafikus vezérlői

A JM9 sorozat fejlesztései a kínai piacot célozhatják, de a teljesítményüket nehéz belőni.

A kínai Jingjia Micro két éve leplezte le először, hogy grafikus vezérlőkön dolgoznak, de hasonló elképzelésekből azért van egy pár keletebbre, miközben jó részükből nem lesz semmi. Ebből úgy néz ki, hogy lesz, ugyanis a MyDrivers információi szerint a JM9 sorozat tervei véglegesnek tekinthetők, amelyen belül egy JM9231 és egy JM9271 jelzésű modell érkezik. Közös pont a fejlesztéseknél az OpenGL 4.5 és az OpenCL 1.2 támogatása, illetve a HDMI 2.0 és a DisplayPort 1.3 kimenetek megléte.

A kisebbik, 150 wattra paraméterezett JM9231-es verzió x16-os PCI Express 3.0-s interfészt használ, 8 GB-nyi VRAM-ot kap, és állítólag 2 TFLOPS-os számítási teljesítményt biztosít majd 256 GB/s-os memória-sávszélesség mellett, miközben a pixelkitöltési sebessége 32 gigapixel/s is lehet.


(forrás: MyDrivers)

A nagyobbik, 200 wattot is fogyasztó JM9271-es modell már x16-os PCI Express 4.0-s interfésszel jön, 16 GB VRAM-ot írnak rá, míg a számítási teljesítménye 8 TFLOPS-ra nő, méghozzá 128 gigapixel/s-os pixelkitöltési tempóval társulva, ráadásul a memória-sávszélesség 512 GB/s-ra duplázódik.

Ezekből az adatokból egyébként nagyon nehéz kiindulni, mert nem ismert az architektúra működése, ami talán fontosabb, mint a fentebb közölt nyers értékek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés