Hirdetés

Jeges fuvallatok a számítógépházban

Prémium kategóriás processzorhűtőt mutatott be a Noctua. A régóta várt NH-D14-es modell jelent meg, amely nem kevesebb mint hat hőcsővel vonja el a meleget a CPU-tól. Ám az érdekességek nem érnek véget ennyivel, a hőleadó lamelláknál az egyik körül egyszerre két ventilátor keringeti a levegőt, így egy aszimmetrikus kialakítású blokkot hoznak létre. A két légkavaró a 14 cm-es NF-P14 és a 12 cm-es NF-P12, mindkettő a cég különlegesen halk szériájából való.

Noctua
Noctua NH-D14 a 12 és 14 centiméteres ventilátorokkal [+]

A gyártónak legutóbb az NH-U12P-vel sikerült egy különleges, nagy teljesítményű hűtőt összehoznia, most ezt szeretnék felülmúlni az NH-D14-gyel. Az aszimmetrikus kialakítás nagyobb mozgásteret biztosít a RAM-ok környékén. A hűtőt az új SecuFirm2 többfoglalatos felfogatási rendszerrel rögzíthetjük az alaplapokra. Kompatibilis az LGA775, 1156 és 1366-os, illetve az AM2(+) és AM3 tokozású processzorokkal. A Noctua újdonsága november közepétől lesz megvásárolható 85 dollárért.

Noctua
Noctua NH-D14 talpa

A másik ismert cég, a svájci Arctic Cooling sem hagyta friss termék nélkül  a vásárlókat. Ezúttal a processzor melletti másik fontos komponens hűvösen tartásáról gondoskodott, egy memóriahűtőt jelentetett meg. Az új modell az Arctic RC Pro nevet kapta. Az eszköz DDR2 és DDR3 RAM-okhoz egyaránt illeszkedik. A lamellái alumíniumból készültek, és öt centiméterre nyúlnak fel a memóriától, így hatalmas hőleadó felületet hoznak létre.

Arctic Cooling Arctic RC Pro
Arctic Cooling Arctic RC Pro [+]

Az egész szerkezet 126 x 76 mm méretű, vastagsága 1,5 mm, tömege pedig 74 gramm. A felszereléséhez mindössze három csavarral kell rögzíteni őket a modulokon. A gyártó szerint Az Arctic RC Próval felére csökkenthető a RAM-ok hőmérséklete. Ha nem lenne elég a passzív megoldás, kicsit megtámogathatjuk az RC Turbo Module-lal. Ez a plusz eszköz két 60 mm-es ventilátorral segít a levegő áramoltatásában. Az Arctic Cooling memóriahűtője novembertől párosával kapható 10 dolláros ajánlott fogyasztói áron.

Arctic Cooling RC Turbo Module
Arctic Cooling RC Turbo Module

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés