Hirdetés

Játékkonzol lesz a következő Apple TV?

Az Apple TV az almás cég igen népszerű termékévé nőtte ki magát a nyugati piacokon, hiszen a multimédiás doboz tökéletes megoldás az interaktív tévézéshez, megspékelve hasznos szolgáltatásokkal és AirPlay támogatással. A friss pletykák szerint az Apple ezen a koncepción tovább akar lépni, és a következő szinten a játékok futtatását kívánják beépíteni. Az Apple TV tehát megmarad olyannak, amilyen volt, csak mostantól játszani is lehetne rajta.

A pletykának jó alapot ad, hogy egyre több a piacon az androidos játékkonzol, melyek olcsón kívánják meghódítani a nappali játékosokat. Mindemellett az elemzők szerint az elkövetkező években rengeteg PC-s játékos költözik majd át a nappaliba, így idén érdemes erre a piacra belépni, ha ebből profitálni szeretne egy cég. Az Apple számára egyébként minden megvan, így az Apple TV kaphatna modernebb rendszerchipet, többek között akár az A7-es lapkát is. Az iOS operációs rendszer ennek megfelelően frissíthető, illetve a mobil eszközökhöz készült iOS játékok elérhetővé tehetők.

Ennek a koncepciónak része lehet, hogy az Apple már hivatalosan is kínál gamepad támogatást az új iOS-en keresztül, melyet egyszerűen kihasználhatnak a fejlesztők, tehát minden adott ahhoz, hogy az Apple TV játékkonzolként is helytállhasson. Ez az irány az Apple számára is egy logikus evolúció lenne, hiszen pontosan tudják, hogy mennyi hétköznapi játékos játszana szívesen a nappaliban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés