Hirdetés

iX104C5: bombabiztos tablet az Xplore Technologies kínálatában

Az Xplore Technologies nem ma kezdett tabletek gyártásával foglalkozni, hiszen az iX104 széria már a C5-ös modellnél jár. A gyártóról talán azért sem hallani olyan sűrűn, mivel modellkínálatát nem túl sűrűn frissíti, hiszen ezeket az eszközöket általában nem otthoni használatra vásárolják, hanem olyan cégek és vállalatok, ahol valóban szükség van arra, hogy kibírják a nagy fizikai igénybevételt (sár, por, nedvesség, ütés, rázkódás),- ők pedig hosszabb távra terveznek egy-egy eszköz beszerzésekor.

A C5-ös modell hardveres tekintetben alapos változáson ment keresztül, ám az nem változott, hogy továbbra is PC-s komponensekből épül fel, tehát nem Android és iOS operációs rendszert, hanem Windows 7-et futtat. A nagyméretű, zord és ellenálló burkolatban tehát egy 2,13 GHz-es Intel Core i7 620 UE processzor dolgozik, amit gyárilag 2 GB memóriával párosítottak, ami egészen 8 GB-ig bővíthető. Ezen felül melléjük raktak egy nagy teljesítményű GPS vevőt, Bluetooth 2.1 és IEEE 802.11a/b/g/n Wi-Fi vezérlőt, ujjlenyomat olvasót, valamint a 3G-s modul sem maradt ki belőle. Az adatok tárolása két darab, RAID tömbben is használható SSD-n történik, ezáltal a gyorsaság párosul az adatbiztonsággal is, főleg, hogy a gépben TPM modul is található.

A XGA felbontású kijelző egy LED háttérvilágítással ellátott, 10,4 hüvelykes, érintő képességekkel ellátott panel, ami nem csak széles betekintési szöget kínál, hanem erős napfényben is jól olvasható marad. Az érintéses navigálás történhet kézzel, akár kesztyűben is, vagy a mellékelt "tollal". A tápellátásról egy 10 cellás lítiumion-akkumulátor gondoskodik, mely a készülék kikapcsolása nélkül cserélhető.

Az iX104C5 mintegy ötféle változatban érhető el, melyek hardveres tekintetben egyformák, ám a burkolatuk szerkezete eltérő (például a katonai változat alacsony hőmérséklet mellett is működőképes marad), ezért más-más felhasználási területen hasznosíthatók. A termék áráról nincs információ.

Előzmények

Hirdetés