Hirdetés

Itt az új Acél legenda az ASRocktól

A Z390 Steel Legend acélból készült – vagy legalábbis annak tűnő – hűtőbordákkal próbálja maga felé csalogatni a vásárlókat.

Az ASRock bemutatta legújabb Z390-es vezérlőre épülő alaplapját, a Z390 Steel Legendet. Az ATX méretű komponens fekete nyomtatott áramköri lapra építkezik, Intel LGA1151 foglalatába pedig természetesen bármelyik 8. vagy 9. generációs Intel Core processzor bepattintható. A gyártó igyekezett a lehető legminőségibb, japán gyártmányú alkatrészekkel dolgozni, ide sorolhatók például a 60 amperes fojtótekercsek, vagy a 12 000 órás élettartamra tervezett Nichicon 12K kondenzátorok.


[+]

Memóriából négy darab, legfeljebb 4266 MHz-es DDR4 modult helyezhetünk az alaplapba, amelyek összkapacitása maximum 128 GB lehet. PCI Express foglalatból kizárólag 3.0-s példányokat kapunk, egészen pontosan kettő x16-os (közülük az egyik acél borítást is kapott), valamint három egysávosat. Adattárolót a hat darab 6 Gbps-os SATA csatlakozó bármelyikére ráköthetünk, de a kisebb darabok szerelmeseinek bizonyára elegendő lesz az egy-egy M.2-2280 és M.2-22110 konnektor is. Ezeket nem lesz nehéz megtalálnunk, hiszen méretes hűtőbordákat helyeztek el felettük, a nagyobbikat ráadásul – az alaplap jobb szélső éléhez hasonlóan – ASRock Polychrome-kompatibilis RGB LED-ekkel is ellátták. Az élesebb látással megáldott olvasók egy harmadik M.2 foglalatot is felfedezhetnek, ide kerülhet az utólag megvásárolt, M.2-2230 Key E Wi-Fi modul.


[+]

A vezetékes hálózatokra történő csatlakozást az Intel I219V vezérlővel megtámogatott, gigabites sebességre képes RJ-45 port teszi lehetővé, lokálisan pedig választhatjuk az összesen 8 darab USB 3.2-s kapu valamelyikét. Közülük kettő a gépházon belülre fog kerülni, maradék 6 (beleértve az egy-egy A és C típusú USB 3.2 Gen2 csatlakozót is) az I/O panelen kapott helyet. Ide kerültek még a PS/2, HDMI és DisplayPort aljzatok, illetve a 7.1 csatornás audiovezérlő kivezetések.


[+]

Az ASRock Z390 Steel Legend árazásáról és piacra kerülésének várható időpontjáról nem kaptunk információkat.

Azóta történt

  • Acélos ASRock legendák LGA1200-on

    A tajvani multi újdonságai háromféle lapkakészlettel, tripla M.2 slottal, 2,5 gigabites LAN-nal, és jobbfajta audio kodekkel fedélzetükön közelednek.

Előzmények

Hirdetés