Hirdetés

Itt van a Sony Vaio TZ utódja

A Sony kínálatában nem szerepel netbook, apró mobil számítógépekkel azonban már régóta jelen van a piacon. Legkisebb, Vaio TZ sorozatú készülékeinek kis tömege, gazdag felszereltsége, illetve magas vételára főleg az egyedi, luxuskészülékekre vágyó felhasználókat vonzza. Ez a TT modellek érkezésekor sem fog változni.

Sony Vaio TT
[+]

A frissen megjelent Vaio TT a TZ sorozatot váltja le. A csupán 1,3 kilogrammos mobil számítógépek 11,1 colos, 1366x768 pixeles, 16:9-es formátumú kijelzőt kaptak LED háttérvilágítással, amelynek meghajtásáról egy Intel GMA 4500MHD vezérlő gondoskodik. Az Intel Centrino 2 platformra épülő notebookok – legtöbb hasonló méretű konkurensüktől eltérően – HDMI csatlakozót is fel tudnak mutatni, illetve a szokásos portreplikátor csatlakozó is megtalálható rajtuk. Utóbbi segítségével az opcionális dokkolóállomás csatlakoztatható a készülékek alsó részéhez. A beépített kártyaolvasó SD/MS kártyákat kezel, az arckövető funkcióval ellátott webkamera pedig álló- és mozgóképet is rögzít. A csatlakozási lehetőségek listáján Ethernet, 2 USB 2.0, IEEE1394, Bluetooth 2.0, Wi-Fi (802.11 a/b/g/n), valamint mikrofonbemenet és fejhallgatókimenet is szerepel.

Sony Vaio TT
[+]

A legolcsóbb, 2100 dolláros változat 160 GB-os merevlemezt, 2 GB DDR3-as rendszermemóriát, 1,2 GHz-es SU9300-as processzort és DVD-meghajtót tartalmaz. A kínálat másik végén a leggazdagabb felszereltségű, Vaio TT190UBX található. A csak fekete színben megvásárolható csúcsmodellért 4344 dollárt kell a pultra helyezni, cserébe két RAID-be kötött SSD meghajtó 256 GB tárkapacitással, kétrétegű DVD-vel is boldoguló Blu-ray-meghajtó, 1,4 GHz-es SU9400-as processzor, 4 GB DDR3-as rendszermemória és Vista Ultimate operációs rendszer jár. A négy színváltozatban érkező új Vaio TT sorozat akkumulátor-üzemidejével, valamint elérhetőségével kapcsolatban a gyártó nem közölt információkat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés