Hirdetés

Új, fémházas ultrabook szériával jelentkezett a Razer

A kígyós vállalat Mercury színvilágú, Intel Iris Xe grafikás újdonságai gamer pulcsi helyett inkább öltönyt kapnának magukra a gardróbból.

A Razer bemutatta legújabb ultrahordozható noteszgépét, ami ezúttal nem elsősorban a játékos kedvűeket célozza, hanem az átalános felhasználási módozatok, netán az irodázás felsőbb echelonját igénylő, gyakran úton lévő emberek laptop táskáiban találna inkább otthonra; a Razer Book 13 emeli kalapját. Az eloxált alumíniumházban lakozó, elegáns masina egy 11. generációs Intel Core i5-1135G7 vagy Core i-1165G7 processzorra épülhet, melyhez 8 vagy 16 GB-nyi, kétcsatornás módban dolgozó DDR4 memóriát és 256 vagy 512 GB-os NVMe SSD-t passzintottak, míg a grafikus megjelenítés feladata az integrált Iris Xe GPU-ra hárul.


[+]

A 13,4 hüvelykes, 100 százalékos sRGB színtérlefedettséggel rendelkező, gyárilag kalibrált kijelző esetében három opciónk van, de a 60 Hz-es képfrissítési ráta fixen adott; válaszhatunk egyszerű, Full HD felbontású verziót, ám ha Gorilla Glass borítású érintőképernyőt szeretnénk, nem csupán 1920x1080, de 3840x2160 pixelesben egyaránt gondolkodhatunk. A Microsoft precíziós üveg touchpadjával kiegészített billentyűzet gombonként címezhető Razer Chroma RGB világítást kapott, míg a hálózati oldalon egy 5.1-es Bluetooth és egy Intel AX 201-es Wi-Fi 6 lapka teljesít szolgálatot.


[+]

Kedvenc melódiáink az okoserősítővel megtoldott, THX Spatial Audiós sztereó hangszórókon keresztül szólalnak meg, míg online, élőszavas társalgásainkhoz a négy egységből álló tömbmikrofon, illetve a Windows Hello támogatással felvértezett, HD-s webkamera segítségét vehetjük igénybe. Portok tekintetében egy USB 3.1 Gen 1 Type-A aljzatot, két, energiatovábbításra is képes Thunderbolt 4 csatlakozót és egy 2.0-s HDMI kimenetet lelhetünk fel a burkolaton, de persze a 3,5 mm-es kombójack, a microSD formátumú kártyaolvasó vagy a beépített TMP 2.0 modul sem hiányzik a kompakt vas repertoárjából.


[+]

A 295,6 mm széles, 198,5 mm mély és 15,15 vastag, 1,4 kilogrammot nyomó, 55 wattórás akkumulátorral és 65 wattos külső adapterrel érkező, gusztusos notebookok háromféle kiszerelésben léptek előrendelhető státuszba, és az árakat 1200, 1600, valamint 2000 dollárban határozták meg. Operációs rendszer gyanánt Windows 10 Home-ot mellékeltek a csomagokhoz és a Core i7-es CPU-val szerelt változatok megkapták az Intel Evo Platformjának plecsnijét.

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés