PH! blog: itt a Mobil Prohardver első bétája!

Kezdjük a lényeggel: elkészült a Mobil Prohardver, azaz az m.prohardver.hu első béta verziója. Android platformon végeztünk intenzívebb tesztelést eddig, 240 pixeltől 800+ pixeles felbontásig, mindenféle beállítások mellett. iOS-t alig láttunk, Windows Phone 7-et még annyira sem. Ennek megfelelően iOS alatt nagyjából, WP7 alatt kevéssé használható az új rendszer.

Egyrészt. Nincs még kész a kommentelési rendszer (aka: Fórum), a keresés és a megosztás, másrészt. A címlap, a tartalmi oldalak és a rovatok viszont már működnek. A kód még takarítva lesz, bugok biztos vannak, de úgy érezzük, hogy most már nem halálosan ciki megmutatni, illetve a közösség (tehát Ti) inputja sokat segít majd a bugok megtalálásában és kiirtásában.

Ha összeáll a stabil, bugmentes, minden platformon normálisan használható kód, valamint elkészülnek a hiányzó feature-ök, akkor megcsináljuk a portolást az összes többi site-ra. Teljesen hasonlóan fog kinézni tehát a Mobil Mobilaréna, IT café, Gamepod és Logout.

Használjátok egészséggel!

Más: véres küzdelemmel készül az új Hardverapró is. Tudjuk, hogy fél évet is csúsztunk vele, nem azért, mert közben nem folyt a munka, hanem azért, mert 24 óránál többet mi sem tudunk egy napba préselni. Az őszi szezonban mindenképpen elindul, most már számos dolog áll miatta, és anélkül, hogy részletekbe mennénk, annyit elmondhatunk, hogy már anyagi veszteséggel is jár... nálunk senki sem motiváltabb abban, hogy kész legyen, ennyit higgyen el nekünk mindenki.

Megint más: a picit itt-ott túlburjánzó banner hirdetéseket is megszelidítjük, már zajlik a konszolidáció, de persze a meglévő megállapodásokat ki kell futtatnunk. Az egyik lényeges dolog az lesz, hogy a fórumban csak az oldal tetején lehet majd egy darab animált hirdetés (és ehhez opcionálisan lehet kérni teljes oldalas háttérgrafikát, mint most pár fórumunkban). A jobb hasábból eltűnnek a bannerek. Ugyanúgy, hír és cikk oldalakon is szeretnénk minimálisra szorítani a folyamatos banner-jelenlétet. Ha végére értünk ennek a folyamatnak, újra hírt adunk majd minderről, ugyanis akkor nagyon nagy tisztelettel szeretnénk megkérni a minket legalább elvből nem gyűlölő olvasóinkat, hogy támogassanak minket azzal, hogy nem tiltanak reklámot azon a site-on, aminek viszont kedvelik a tartalmát, és amit szeretnének jövőre is olvasni. Mi sem vagyunk szerelmesek a reklámokba, ám csak így tudjuk biztosítani, hogy ingyenes is legyen az oldal, és a szerkesztőség se haljon éhen.

Röviden most ennyi, nyomjuk tovább a fejlesztéseket, az egész cég reform alatt áll, szebbek, jobbak, gyorsabbak szeretnénk lenni, valamint berendezkedni a sokkal keményebb piaci körülményekre, a jelentősen visszaeső hirdetési bevételekre és minden ilyen kihívásra, hogy az első 11 év után legyen még 11 év, amikor folytatni tudjuk a munkát, és közösen építeni tudjuk a legnagyobb és legjobb hazai számtech közösséget!

Addig is, köszönjük a bizalmat!

Azóta történt

Előzmények