Hirdetés

Ismét összeállt az MSI és az EKWB, ezúttal egy AMD-s alaplapot raktak össze

Az MSI most egy X570-es vezérlőhídra épülő alaplap megalkotásában kérte a szlovén vállalat segítségét.

Az MSI a februárban leleplezett MPG Z590 Carbon EK X piacra dobása után ismét egy Carbon szériás alaplap megalkotásában kérte a vízhűtéssel foglalkozó EK Water Blocks csapatának segítségét, ezúttal azonban Intel helyett AMD platformon gondolkodtak, az MPG X570S Carbon EK X ugyanis – micsoda meglepetés – a pirosak X570 vezérlőhídjára épül.


[+]

Az alaplap már az extra hűtés nélkül is megér egy misét, hiszen a hatrétegű nyomtatott áramköri lapon többek közt 14+2 fázisos VRM, két darab, acéllal megerősített x16-os PCI Exress 4.0-s interfész, két x1-es PCI Express slot és összesen négy M.2-es foglalat kapott helyet, kiegészítve a Realtek 2,5 gigabites 8125B LAN-vezérlőjével, az Intel Wi-Fi 6 AX210-es moduljával és a Realtek ALC4080-as hangkodekkel. DDR4 memóriamodulból négy, legfeljebb 5300 MHz-en ketyegő példányt használhatunk, míg a 6 Gbps-os SATA csatlakozóból nyolc darab fért az ATX méretű alaplapra, de nem hagyhatjuk ki az egyetlen USB 3.2 Gen2 Type-C, és a rengeteg A típusú USB csatlakozót sem.


[+]

Hasonlót persze más alaplapok is tudnak, az MPG X570S EK X-nél viszont a hűtésre is külön figyeltek, és most nem az M.2 slotok felett helyet foglaló hővezetőkre, hanem az AMD Socket AM4 processzorfoglalat köré telepített, a VRM egységek hűtéséért is felelős EK-Quantum hűtőblokkra gondolunk. Februári hírünkben már kitértünk az említett egység sajátosságaira, akkori cikkünkből pedig átemelhetnénk az EK szivárgásjelzőjére vonatkozó mondatrészt is, hisz az újdonság dobozában szintén megtalálhatjuk az egyébként közel 40 eurót kóstáló kiegészítőt.

Az MSI MPG X570S Carbon EK X szállítása a tervek szerint szeptember 6-án kezdődik, vételára pedig az 550 eurót fogja nyaldosni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés