Hirdetés

Ismét bevásárolt a Lite-On

Tovább folytatódik a Lite-On előretörése az optikai meghajtók piacán. A tajvani gyártók között legnagyobbnak számító vállalat áprilisban jelentette be, hogy felvásárolja a BenQ optikai adattárolókat fejlesztő és gyártó részlegét. A tranzakció nyomán nem tűntek el a BenQ márkanéven forgalmazott meghajtók, bár a korábbi hírek szerint Európába már nem érkezik a DW1670-esnél újabb modell, azaz ebben a régióban – a terméktámogatás fenntartása mellett – fokozatosan kifuttatják a BenQ optikai egységeket.

A változások természetesen közvetlenül érintették a BenQ szoros partnereként, illetve a Philips & BenQ Digital Storage (PBDS) vegyesvállalat társtulajdonosaként ismert holland konszern érdekeltségeit is. A Lite-On számára az új felállás mindenképpen jól jött, hiszen a BenQ felvásárlásával szerzett Philips technológiák révén függetleníthette magát egyik fő fejlesztési partnerétől, az egyszersmind vetélytársnak számító Sonytól. A jelek szerint azonban a Philips is megtalálja számításait, ami a piac további koncentrálódását is elősegíti.

A legfrissebb hír szerint a holland vállalat eladja a Lite-On IT-nek a járművekbe szánt optikai egységeket előállító Automotive Playback Modules (APM) gyártórészlegét, melynek Győr az elsődleges helyszíne. Ezzel egy időben formálisan is megszűnik a Philips és a BenQ korábbi együttműködésének eredményeként létrejött PBDS, amely Philips & Lite-On Digital Solutions (PLDS) néven folytatja tevékenységét. Az APM eszközök fejlesztéséért, marketingjéért és értékesítéséért felelős, főként a németországi Wetzlarban működő részleg a PLDS-be olvad be. A tranzakció a szükséges hatósági vizsgálatokat követően, várhatóan 2007 márciusában zárul le, a Lite-On által fizetett összegről a felek nem nyilatkoztak. A Philips részint profiltisztítási szándékával indokolta a lépést.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés