Hirdetés

Törj fel, ha tudsz!

Az IronKey bejelentette, hogy hamarosan debütál a világ első és egyetlen olyan pendrive-ja, amelyik tökéletesen megfelel a FIPS 140-2-es szabvány hármas szintű biztonsági előírásainak. A Federal Information Processing Standards (szövetségi információfeldolgozási szabvány) eme minősítése a jelenleg elérhető legmagasabb osztályzat, így az ezt támogató adathordozó akár titkos kormányzati információk tárolására is használható.

Az 1, 2, 4, 8 és 16 GB-os kapacitással érkező, USB 2.0 interfészre csatlakoztatható termék 256 bites AES titkosítást alkalmaz, melyet teljes egészében a hardver végez. Emellett a pendrive egyéb biztonsági szolgáltatásokkal is fel van szerelve, többek között a felhasználó korlátozhatja a hálózati hozzáférést, illetve a tárolt adatok távolról való törlése is biztosított, továbbá alkalmazhatja az adathordozó olvasható üzemmódját is, ami megakadályozza a veszélyes programok települését. Amennyiben az utóbbi eset mégis megtörténik, az opcionálisan megvásárolható vírusirtó program elősegíti a kártékony alkalmazások eltávolítását.

A maximális biztonságot a tervezőknek sikerült egy igen erős külső alumíniumburkolattal megfejelni, mely – amellett, hogy vízálló – a beépített védelmek külső úton történő megkerülését hivatott megakadályozni. Amennyiben az illetéktelen személy mégis túljut a borításon, a termék aktiválja az önmegsemmisítést, ami gyakorlatilag végleg kivégzi az adathordozót, eltüntetve a tárolt adatokat.

A Windows, Linux és Mac OS rendszerekkel kompatibilis IronKey S200 várhatóan ősszel kerül forgalomba, az ajánlott fogyasztói árakról azonban még nem döntött a gyártó.

Előzmények

Hirdetés