Hirdetés

Ipari SSD-ket mutatott be a TDK

Ugyan a TDK aktívan jelen van az adattárolás különböző szegmenseiben, márkajelzésükkel ellátott SSD-kről viszonylag ritkán hallani. Ez annak ismeretében talán nem is olyan meglepő, hogy a vállalat elsősorban ipari szegmensbe szánt meghajtókkal foglalkozik, a kliens modelleket egyelőre hanyagolják. A napokban bemutatott új SDG4A sorozat az előbbi palettát hivatott bővíteni.


[+]

A széria a TDK által fejlesztett GDDriver RS4 vezérlőre épül, mely mellett a megbízhatóság növelésének érdekében gyorsítótár nem kap helyet. Első hallásra minden bizonnyal meglepő, de a kontroller csak 1,5 Gbps-os maximális tempóra képes, ami negyede napjaink asztali meghajtói által támogatott szabványának 6 Gbps-os sebességétől. Ebből következően az SSD-k 180 MB/s-os olvasási és 130 MB/s-os írási tempóval rendelkeznek, ami ma már meglehetősen szerényen hangzik, de a célterületre még bőven megfelelő.


[+]

A vezérlő mellé eMLC (Enterprise MLC) NAND chipek kerültek, melyek az egyszerű MLC egységekhez képest nagyjából tízszer annyi (~30 000) írási ciklust képesek elviselni. A megbízhatóság további növelésének érdekében, beépített akkumulátor gondoskodik áramkimaradás elleni adatvédelemről. Amikor a meghajtó úgy érzi, hogy bármilyen zavar lép fel a bejövő feszültséggel, akkor a vezérlés lekapcsolja a meghajtó teljes bejövő tápellátását, ezután a direkt erre a célra eltárolt áram segítségével a pufferek tartalma kiírásra kerül a NAND lapkákba, ahol már táp nélkül is biztonságban vannak az adatok. A tartalom integritásáról fejlett ECC motor gondoskodik, míg a titkosításért 128 bites AES motor felel.

A TDK SDG4A sorozat 64, 128, 256 és 512 GB-os tagokkal fog piacra kerülni, melyek – felehetően magas – árazásáról egyelőre nincs pontos információnk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TDK

Előzmények

Hirdetés