Hirdetés

Iomega: új adattárolók 2004-ben

Az RRD-t, azaz a Removable Rigid Disk-et elsősorban a kis- és a közepes vállalkozásoknak ajánlja majd a vállalat. A médium egy kazettából áll, amely tárolóelemeket, motort és író-olvasófejet is tartalmaz, így meglehetősen hasonlít egy hagyományos merevlemezre. Az RRD feladata a korábbi DDS-k (Digital Data Storage), Travan- és DLT (Digital Line Tape)-rendszerek leváltása lesz.


Forrás: www.tecchannel.de

Scott Sheehan, a Iomega üzleti fejlesztésért felelős alelnöke szerint az RRD egyik előnye a nagy adatátviteli sebesség. Ez az érték ugyanis 18 MB/s, szemben a DLT 3, a Travan 2 és az újraíró DVD egységek 5,5 MB/s-os értékeivel szemben. A kis vállalatok átlagosan 20 GB-nyi adatot rögzítenek. Ez egy RRD-vel mindössze 20 percet venne igénybe, szemben a hagyományos adattárolók 2 órás rögzítési idejével.


Forrás: www.tecchannel.de

A Iomega másik újdonsága a DCT (Digital Capture Technology), amely a Pocket Zip és a Click termékeket váltja fel. Egy DCT-lemezre 1,5 GB adat fér fel, míg egy Pocket Zip-re csak 40 MB. A DCT-k működése egyébként hasonló lesz, mint a Pocket Zip-nek, és külső meghajtók segítségével történik majd a használatuk. Az RRD árait a vállalat még nem közölte. A DCT-meghajtók 150, a lemezek 10 dollárba kerülnek majd várhatóan.

A PC-WELT.de német internetes oldal információi szerint egy RRD-meghajtó 349, míg egy 35 GB-os kazetta 39-49 dollárba fog kerülni. Az RRD átlagos elérési ideje 13 ms, és az USB, az ATAPI, a SCSI és a Serial-ATA szabványokat egyaránt támogatja.

Azóta történt

  • Vosonic Image Tank külső HDD

    A Vosonic külső egysége több, mint merevlemez: USB 2.0-ás csatolójával és univerzális kártyaolvasójával könnyen a fotósok kedvence lehet.

Előzmények

Hirdetés