Hirdetés

Újraindítja a hat éve leállított Costa Rica-i üzemét az Intel

A vállalat két ütemben tervezi helyreállítani a működést, amivel a Xeonok ellátási problémáin próbálnak javítani.

Az Intel bejelentette, hogy hamarosan újraindítják a hat éve leállított Costa Rica-i összeszerelő és tesztüzemüket, amely a jövőben kiegészítené a jelenleg is működő két malajziai, illetve egy vietnámi létesítményt.

A Costa Rica-i üzem két részletben lesz helyreállítva, így április 19-re már képes lesz hatékonyan ellátni a feladatát, de augusztus 3-ra bővül majd a működés, így több termék validációját lehet biztosítani. Ez tehermentesítené a jelenleg is működő ilyen jellegű létesítményeiket, illetve a gyártási kapacitás is nőne, hiszen gyorsabban ki tudnák szolgálni a partnerek által leadott rendeléseket.

Az Intel korábban azt ígérte, hogy az előző évhez hasonlóan idén is 25%-kal növelik a 14 nm-es gyártási kapacitásukat. A fenti lépéssel ezt részben el is érhetik, és főleg a Xeonok ellátási problémáin javíthatnak. Ez érintheti a nemrég megjelent Cascade Lake-SP frissítést, de készül az utódnak szánt Cooper Lake is, amely szintén a 14 nm-es node-ot használja.

A Costa Rica-i üzem bezárása egyébként 1500 munkahely megszűnését jelentette anno, feltételezhetően a megfelelő hatékonyságú működéshez hasonló mennyiségű álláslehetőség nyílik most meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés