Hirdetés

Intel Tualatin, Xeon, Pentium 4, Itanium

Mike Splinter, az Intel elnökhelyettese és nemzetközi értékesítési és marketingtevékenységért felelős igazgatója, a New York Technology Exchange Week című szakmai rendezvényen elmondta, hogy az Intel nagy hangsúlyt fektet az internetes vállalkozásokra. A vállalatnak több szervergyártó céggel van kapcsolata, amely komplett e-business megoldásokat kínál a kis és középméretű cégeknek (Compaq).

A vitaindító előadás során Splinter kiemelt néhány olyan vállalatot, amelyek az Intel processzoraira (Intel Pentium 4 és Xeon processzorokra, Intel Itanium processzorokra, illetve a most bevezetés előtt álló 0,13 mikronos feldolgozási technológiát alkalmazó, Tualatin kódnevű Pentium III processzorokra) épülő e-business megoldások bevezetése és fejlesztése mellett döntöttek (USA Today.com. Questra).

Splinter külön előadásban számolt be az Intel 0,13 mikronos feldolgozási technológiájával kapcsolatos új fejleményekről. Az eljárással kisebb méretű, ám alacsonyabb fogyasztás mellett, magasabb teljesítményszint elérésére képes processzorokat lehet előállítani. Az Intel idén májusban kezdte meg a 0,13 mikronos technológiára épülő Intel Pentium III processzorok szállítását, a szintén e módszerrel készülő Pentium III processzor mobil eszközökhöz kifejlesztett, 1 GHz feletti sebességű változatát (III-M) pedig ez év utolsó negyedévében kívánja bevezetni. A Tualatin kódnevű processzorokat ultranagy adatsűrűségű kiszolgálókba valamint alkalmazási szerverekbe egyaránt beépítik. Az Intel ezen kívül első, 0,13 mikronos eljárással előállított flash termékeit is piacra kívánja dobni a negyedik negyedévben.

A Splinter által elmondottak szerint az Intel júliusban készül bevezetni a Pentium 4 processzor 1,8 és 1,6 GHz-es változatait. Splinter hozzáfűzte, hogy eddig 17 szerver- és munkaállomás gyártó készített Itanium-alapú rendszert, az idén pedig mintegy 25 gyártó összesen több mint 35 modellel jelenik meg a piacon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Hirdetés