Érkeznek a Pentium G630T és Celeron G530T Intel processzorok

Májusban már megírtuk, hogy az Intel a harmadik negyedévben kívánja piacra dobni Pentium G600 és G800 processzorait, valamint szintén ebben a hónapban adtunk hírt a G400, valamint a G500-as celeronok érkezéséről is, melyek szintén a harmadik negyedévben kerülnek a boltokba.

Ezen központi egység családok sora a hírek alapján tovább bővül egy-egy LGA1155 foglalatba illeszkedő CPU-val, melyek típusszámozása ráadásul egy T betűvel bővül, ami az alacsony, mindössze 35 wattos TDP értékre utal. Ezen túlmenően a processzorokban közös, hogy csak két maggal rendelkeznek, sztereó 3D, Quick Sync Video és Clear Video HD nélküli HD Graphics videovezérlőt kaptak, ugyanakkor nincsenek híján a virtualizációs technológiának és természetesen 64-bitesek.

Az új processzorok már felbukkantak egy Biostar alaplap CPU támogatási listájában.
Az új processzorok már felbukkantak egy Biostar alaplap CPU támogatási listájában. (forrás: CPU World) [+]

A Pentium G630T 2,3 gigahertzes órajelen jár és 3 MB harmadszintű gyorsítótárat kapott, míg a Celeron G530T órajele csak 2 GHz, míg az L2 cache mérete csak 2 MB lesz. Sajnos az AVX utasításkészletet egyik processzor sem támogatja, annak ellenére, hogy az alapként szolgáló Sandy Bridge-ben ez a szolgáltatás ki van építve.

Az árakról és a processzor egyéb tudásáról (például GPU órajel) egyelőre nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés