Hirdetés

Pentium CPU-t kínál a mikroszerverekbe az Intel

A Pentium név még ma is nagy népszerűségnek örvend. Persze manapság már nem a csúcsteljesítményt érti rajta az Intel, hanem sokkal inkább a lebutított termékek kapják meg a nagy múltra visszatekintő márkanevet. Érdekes lehet azonban, hogy a most bejelentett Pentium 350-es processzort az Intel a mikroszerverekbe szánja, és alapvetően a Xeon E3-1220L kisebb testvérének tekinthető, számos szolgáltatástól megfosztva.

A Pentium 350 a Sandy Bridge lapkára épül, és a letiltott IGP mellé két aktív processzormag került, míg a megosztott L3 gyorsítótár mérete 3 MB. A Hyper-Threading technológiát is támogató magok 1,2 GHz-es órajelen üzemelnek, míg a kétcsatornás memóriavezérlő kezeli az ECC-t támogató DDR3-as memóriákat is. A Xeon E3-1220L-hez képest azonban le kell mondani az AES és az AVX utasításkészlet támogatásáról, illetve a Turbo Boost, valamint a Trusted Execution szolgáltatásról. Az LGA1155-ös tokozású processzor mindössze 15 wattos TDP fogyasztással rendelkezik, ami illik a megcélzott piac igényeihez.

Az Intel a terméket csak az OEM-eknek szállítja, így a Pentium 350-nel csak mikroszerverekben lehet majd találkozni. Sajnos a termék listaára még nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés