Hirdetés

Ráugrik a notebookpiacra az Intel NUC

No persze nem direkten, hanem majd a partnereken keresztül.

Az Intel némileg váratlan módon bejelentette a notebookpiacra szánt NUC (Next Unit of Computing) konstrukciót. A szóban forgó termékcsalád inkább a kisebb méretű asztali rendszerek körében ismert, de úgy néz ki, hogy a vállalat ki akarja terjeszteni a lehetőségeit, és bejelentettek egy M15 Laptop Kit nevű fejlesztést, amit a partnereik kérhetnek, hogy aztán módosítva vagy csak szimplán átmatricázva saját notebookként piacra dobják azt.

Az Intel célja a prémium minőségű rendszerek tervezésének egyszerűsítése, ugyanis egy ilyen komplett hardver kialakítása nem könnyű feladat. Nagyon sok cégnek egyszerűen nincs rá erőforrása, és az Evo platformmal csak növekszik a rendszerek felé támasztott követelmény, amitől biztos nem lesz olcsóbb a termékfejlesztés. Mindez azért gond az Intelnek, mert egyre inkább azt láthatják, hogy a legnagyobb partnereiken kívül igen nehezen oldják meg a kisebb szereplők a prémium szint lefedését, amivel maguk is hátrányba kerülnek.


[+]

Az M15 Laptop Kit nekik készült. Ez egy olyan referenciadizájn, ami megfelel az Evo platformmal kapcsolatos követelményeknek, miközben szabadon felhasználható a partnerek számára. A 15 hüvelykes rendszer alapja a Tiger Lake kódnevű lapka, ami mellé 8 vagy 16 GB memória társítható, de persze alapfelszereltség a Wi-Fi 6 is, vagy éppen a Thunderbolt interfész.

Az Intel modellje nem tér el attól, ami az ODM-piacon megszokott, vagyis a megrendelő megkapja a rendszer felhasználási jogát, azt vagy átmatricázza, vagy némileg módosítja, ami után legyártatja. A különbség annyi, hogy most maga az Intel adja a dizájnt is, nem csak a platformot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés