Hirdetés

Az Intel nem felejtette el a „feketehalállal” küzdő felhasználókat

Az Intel még két évvel korábban reagált hivatalosan a „feketehalál” jelenségre, amely persze csak szóban ilyen szörnyű, valójában egy HDMI-vel kapcsolatos detektálási hibáról van szó, amely vagy véletlenszerűen ismeri fel a gépre kötött digitális kijelzőket, vagy véletlenszerűen ledobja azokat a rendszerről, elsötétítve ezzel a képernyőt. A hiba többforrású, így az Intel évek óta küzd vele. Sokak számára a kijelzőkábel cseréje megoldotta, míg másoknak nem. Az Intel most elkészített egy elvi hibajavítást tartalmazó tesztmeghajtót, amely a problémán dolgozó szakemberek reményei szerint végre megoldja ezt az évek óta fennálló gondot.

A tesztmeghajtó három változatban érhető el. A Sandy Bridge esetében 15.28, az Ivy Bridge mellett a 15.33, míg Haswellel a 15.36 jelzésű csomagot kell választani természetesen a megfelelő 32 vagy 64 bites Windows operációs rendszerhez.

Az Intel várja a fenti hibától szenvedő felhasználók visszajelzését. A vállalat laborjában a meghajtó jól vizsgázott, de ez nem jelent még semmit, így ha nem szűnik meg a hiba, akkor arról feltétlenül tudni szeretne a cég.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés