Hirdetés

Az Intel megmutatta a Haswell-E hűtőjét

Az Intel érkező Haswell-E processzorainak paraméterei már körvonalazódnak, de érdekes adalék, hogy a vállalat új hűtőt tervezett a rendszerekhez. Utóbbi a Sandy Bridge-E és az Ivy Bridge-E esetében sem volt prioritás. Utóbbi elsősorban azért alakulhatott így, mert az Intel úgy gondolta, hogy aki csúcsprocesszort vesz, úgyis harmadik féltől származó hűtést választ, esetleg vízhűtőt használ.

A kereskedők visszajelzései szerint a vásárlók jelentős része hiányolta a Sandy Bridge-E és az Ivy Bridge-E termékek dobozából a hűtőt, vagy legalábbis egy esetleges csomag lehetőségét. Úgy néz ki, hogy az Intel meghallgatta a panaszokat, és egyrészt új hűtőt terveztek a Haswell-E termékekhez, amely amúgy is szükséges volt, hiszen foglalatváltás történt, de maga a borda is nagyobb lett.


[+]

Az új TS13A jelzésű megoldás kialakítása ugyan az előző generációs modellt idézi, de a belső rézmag kapott egy hővezető csövet. A ventilátor változatlan, viszont a nagyobb bordának hála nem nőtt a zajszintje. Ez fontos, hiszen a Haswell-E processzorok TDP-je már 140 watt, és a hírek szerint jobban fűtenek, mint az elődök.

Az Intel még nem döntötte el, hogy az új LGA2011-3-as foglalattal kompatibilis TS13A jelzésű hűtőt egybecsomagolják a processzorokkal, vagy külön kerül forgalomba. Valószínűnek tűnik, hogy lesznek hűtő nélküli és hűtővel együtt árult termékek is, ami kiszolgálná az összes felmerülő igényt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés