Megkapták a Spectre sebezhetőségre reagáló stabil mikrokódot az Intel partnerei

A vállalat továbbra is megosztja az OEM-ekkel a béta fázisú fejlesztéseket is, hogy a kiadást átfogó tesztelés előzze meg.

Az Intel még az előző hónap közepén jelentette be, hogy több Intel CPU vált instabillá az új BIOS-októl, amely problémára a Microsoft is kénytelen volt reagálni. Emiatt jelenleg számos PC-n nyitva a kapu a Spectre sebezhetőség kihasználása előtt, dacára annak, hogy a felhasználók egy része elvileg úgy tudja, hogy a legutóbb frissített BIOS megoldotta a gondot.

A fentiek következtében az Intel most nagyon nyíltan beszél az aktuális fejlesztésről, amely végre egy stabil mikrokód, számos Skylake architektúrájú processzort használó platformhoz. A vállalat közleménye alapján ezt már több OEM-nek leadták, így készülnek a legújabb firmware-ek és BIOS-ok, továbbá hamarosan a többi platform is megkapja ezt a frissítést, lényegében ugyanilyen formában.

Az Intel arra kéri a felhasználókat, hogy ha az adott PC-khez, esetleg alaplapokhoz elérhetővé válnak a legfrissebb firmware-ek és BIOS-ok, akkor azokat haladéktalanul használják is fel. A vállalat szerint ez rendkívül kritikus, ugyanis jelenleg még a telepített, operációs rendszer oldali frissítések ellenére is kihasználható a Spectre sebezhetőség második variánsa az Intel processzorokkal rendelkező gépeken.

A Santa Clara-i óriáscég a fentiek mellett elárulta, hogy továbbra is megosztják az OEM-ekkel a béta fázisú mikrokódjaikat, így minden későbbi kiadást átfogó tesztelés előzhet meg.