Hirdetés

Lassan leállítja az Itanium 9500-as processzorok gyártását az Intel

Már csak négy modell tartja életben a régebben, szebb reményekkel útnak indított termékcsaládot.

Az Intel bejelentette, hogy lassan leállítják a Poulson kódnevű Itanium 9500-as CPU-k gyártását. Ez a döntés abszolút logikus, ugyanis az elmúlt év közepén megjelent Itanium 9700-as négyes teljesen ki tudja váltani az öt évvel korábban megjelent elődöket, vagyis értelmetlen egyszerre piacon hagyni a két sorozatot.

Poulson
Poulson [+]

A vállalat az Itanium 9500-as modellekre szeptember 28-ig vesz fel a rendeléseket, amelyeket az említett dátum után már nem lehet módosítani, így le se lehet mondani. Az Intel az utolsó Itanium 9500-as CPU-t 2021. március 5-én fogja leszállítani. Persze csak akkor, ha lesz erre igény, ugyanis a HPE (Hewlett Packard Enterprise) már a hónap végén leállítja az említett processzorokra épülő kiszolgálók értékesítését, vagyis könnyen lehet, hogy ezek a dátumok leginkább csak formai jellegűek maradnak, valós szállítás már nem lesz mögöttük.

A változással az Itanium 9700-as sorozat marad az utolsó szög, amit be lehet majd verni a régebben, szebb reményekkel útnak indított termékcsalád koporsójába. Ezt még egy darabig szállítani fogják, ha lesz rá megrendelés.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés