Hirdetés

Az Ivy Bridge beveszi a beágyazott rendszerek piacát is

Az Intel az Ivy Bridge kódnevű lapkát felhasználva két új, beágyazott rendszerekbe szánt processzorral állt elő, melyek a semmiből előkerült R szériás AMD APU-kra válaszolnak. A Core i3-3120ME és i3-3217UE jelzésű termékeket a cég partnerei elsősorban digitális tartalomszolgáltató rendszerekbe, illetve pénztári és információs terminálokba szánják, de igény esetén felhasználhatók nagyobb teljesítményű set-top boxokban, valamint a játéktermekbe vagy kaszinókba szánt masinákban is, ugyanakkor ezek a területek manapság elég komoly képességekkel rendelkező IGP-t igényelnek, mindezt értékelhető terméktámogatás mellett, és e szempontoknak az Intel HD Graphics 4000 csak korlátozottan képes megfelelni.

Az új termékek paramétereit az alábbi táblázat részletezi:

Intel Ivy Bridge - Embedded Core generáció
Típus Órajel/Turbo Boost órajel
Hyper-Threading L3 cache Fogyasztás (TDP) HD Graphics 4000 órajel/Turbo Boost
i3-3217UE (2 mag) 1,6/- GHz
van 3 MB 17 W 350/900 MHz
i3-3120ME (2 mag) 2,4/- GHz van 3 MB 35 W 650/900 MHz

A BGA tokozású újdonságok támogatják az ECC memóriát, emellett három kijelzőt is kezel az IGP. Ehhez azonban nem jár külön támogatás, vagyis a kijelzők kezelése az operációs rendszer által megengedett határokon belül valósítható meg, és csak az elsődleges kijelző képes hardveresen gyorsított tartalmat megjeleníteni. Ez persze elsősorban szoftveres korlát, ami abból következik, hogy a szolgáltatásnak jelenleg nem létezik funkcionálisan működő drivere, így a kijelzőkezelés szimpla kiterjesztéssel oldható meg. Az Intel grafikus vezérlője a DisplayPort 1.1-es interfészt támogatja, vagyis maximum 2560x1600 pixeles kijelző kezelése biztosított. Fontos még megjegyezni, hogy a bejelentett termékek a hardveres I/O virtualizációt, azaz a VT-d technológiát nem támogatják. Van azonban Quick Sync Video 2.0, mely a videók energiatakarékos és gyors transzkódolásáért felel.

Az Intel Core i3-3120ME és i3-3217UE jelzésű processzorokat már szállítja az Intel, így a beágyazott rendszereket készítő partnerek hamarosan beépíthetik az újdonságokat az aktuális termékskálába.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés