Hirdetés

A Flex nevet kapta a keresztségen az Arctic Sound-M kódnevű fejlesztés

Az Intel rögtön két modellt is bedobott a piacra, amelyek az eltérő igényeket szolgálhatják ki.

Jó ideje része az Intel útitervének az Arctic Sound-M kódnevű rendszer, amelyet az iparág első, hardveres gyorsítást biztosító, AV1 kódolást támogató GPU-jaként aposztrofál a Santa Clara-i óriáscég.

A fejlesztésről elég sokat lehetett tudni eddig is, többek között az Intel Xe-HPG architektúrájára építkezik, és elsődlegesen AV1-es videostreamek feldolgozásához van tervezve. Utóbbi azért fontos tényező, mert a H.264-hez viszonyítva lényeges előny érhető el a kódolt tartalom bitrátáját figyelembe véve, ami videostreamet terjesztő szolgáltatóknak kifejezetten hasznos lehet.

A vállalat rögtön két, x16-os PCI Express 4.0-s modellt is piacra dob; Flex 140 és 170 jelzéssel. Az utóbbi, 150 wattot fogyasztó modell a csúcskategóriás fejlesztés, amelyen egy darab ACM-G10-es lapka dolgozik, méghozzá 32 darab Xe motorral a fedélzetén, 16 GB-nyi fedélzeti tár társaságában, míg a kisebbik, 75 wattot igénylő verzió két darab ACM-G11-et használ, egyenként 8 darab Xe motorral, illetve 6-6 GB-nyi fedélzeti tárral.


[+]

A technikai képességek nagyban függnek a munkafolyamattól, hiszen nem mindegy, hogy milyen terhelésnek van kitéve a rendszer, de a Flex 170-es megoldás maximum nyolc 4K-s, harminchat 1080p-s, vagy esetleg hatvannyolc 720p-s streamet képes biztosítani. A Flex 140 önmagában nem ennyire combos, de ennek van egy Deep Link Hyper Encode nevű titkos fegyvere, mivel két lapka is dolgozik a nyomtatott áramköri lapon. Ez lehetővé teszi a 8K-s tartalom valós idejű transzkódolását az iparág egy másodperces késleltetési követelményén belül.

A Flex sorozat fejlesztéseit már rendelhetik az Intel szerverpartnerei, illetve a piaci szereplők.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés