Hirdetés

Észrevehetetlen firmware-frissítésen dolgozik az Intel

A Seamless Update akkor lehet hasznos, ha a rendszer leállása még kis ideig sem megengedhető.

Érdekes újítást említ meg egy új Linux patch, amellyel az eddig újraindítást igénylő firmware frissítése lehet kedvezőbb. Bár ez elengedhetetlen a szervereknél, bizonyos rendszerek olyan szolgáltatásszint-megállapodással működnek, amelyek magas rendelkezésre állást követelnek meg, így az új firmware telepítéséhez szükséges pár percnyi kiesés is komoly probléma lehet.

Az Intel dolgozik egy Seamless Update nevű megoldáson, amely gyakorlatilag a firmware frissítését úgy biztosítaná az adott rendszeren, hogy annak leállítása nem szükséges a művelethez. Ennek az alapjait egy Platform Firmware Runtime Update nevű ACPI szervizfolyamat biztosítaná, amely az operációs rendszer oldaláról engedélyezné a firmware menet közbeni frissítését, a háttérben futó telemetrián pedig nyomon követhetők a kapcsolódó folyamatok.

Azt még nem tudni pontosan, hogy a Seamless Update-et minden hardverplatformok fogják támogatni. Nyilván ennek haszna leginkább a szerverpiacon van, tehát a fejlesztés is a szerverdizájnok kiváltsága lehet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés